Moncet kararı savundu

Akropol’de Hyundai 1-2-3 olarak tarihe geçti, Belçikalı Thierry Neuville i20 N’lerden oluşan üçlü takımın başını çekti, ardından Ott Tanak ve Dani Sordo geldi. Takımın başkan yardımcısı Julien Moncet, Neuville’den Tanak’ın maksimum 25 puanı alabilmesi için kenara çekilmesini istememe konusunda Hyundai’nin kararı nedeniyle eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Tanak şu anda sürücüler şampiyonasında ikinci, Neuville ise üçüncü sırada yer alıyor. Her iki sürücünün de lider Kalle Rovanpera’yı yakalama şansı olsa da, Tanak, bu konuda en güçlü konumunda.

Finişten sonra konuşan Moncet, kararlılığını korudu ve taktiklerle ilgili herhangi bir tartışmaya girmeyi reddetti. Wrc.com’a konuşan Moncet, “Bazı insanlar aynı fikirde olmayacak ve bazıları hemfikir olacak, ancak herkesi tatmin edemeyiz” dedi. Moncet, “tüm kriterlere göre ekip olarak birlikte karar verdik, bu yüzden pozisyonları dondurmaya ve devam etmeye karar verdik. Üçlü podyum gerçekten hedefti, bu yüzden kararımızdan memnun olabilirsiniz veya aynı fikirde olmayabilirsiniz. Önemli değil, buna biz karar verdik” diye ekledi. Hyundai şimdi Toyota Gazoo Racing’i üreticilerin şampiyonluk mücadelesinde 63 puan gerisinde ve sezonun tamamlanmasına sadece üç ralli kaldı.

Takım, bu sezonun yeni hibrit döneminin başında zorlandı, ancak o zamandan sonra önceki üç rallide arka arkaya galibiyetlerle tatlı noktayı buldu. Moncet, geri dönüşün çok etkileyici olduğunu kabul etti; “Dürüst olmak gerekirse, (yılın başlarından itibaren) eleştirmenleri anlayabiliyorum. Bence herkes sezon başında bize tek bir euro vermezdi, özellikle de Monte-Carlo’dan sonra. Zor olacağını biliyorduk ama aynı zamanda derinlerde geri gelip yetişmenin mümkün olacağını da biliyordum. Takım değişmedi, aynı iyi insanlar ve yapı, sadece biraz geç kaldık. Sorun olup olmadığı değil, ne zaman olduğu sorusuydu. Belki bu kadar çabuk geri dönmeyi ya da bu kadar gol atmayı beklemiyorduk ama başardık ve bu gerçekten harika” dedi. | wrc.com, 14 Eylül 2022 : 11.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top