Ralli geceyi aydınlattı

Ayosk geçen yıllarda düzenlediği ve büyük beğeni alan gece rallisini bu yıl 10 Eylül Cumartesi günü biri gün ışığında üçü de karanlıkta olmak üzere 4 özel etap olarak gerçekleştirdi. Sprint Dokuz Eylül Rallisi saat 18:45 de start aldı, Yahşelli ile Emiralem Barajı arasındaki 5,60 km uzunluğundaki Yahşelli özel etabının dört kez geçilmesinin ardından saat 24:00 da son buldu. Toplam uzunluğu 90 kilometre olan, özel etap uzunluğu ise 22 kilometre olan rallide ekipler, 5 ayrı kategoride yarıştı. Ankara’dan ralliye katılan 5 ekip sportif mücadeleye ayrı bir renk kattı.

Kadınlar Kategorisi’nde Yasemin Erikli birinci oldu. Kadın kopilotlar sıralamasında Nurdan Bigeç üçüncü, İpek Tuğşe Özdemir ikinci, Funda Oral birinci sırada yer aldı. Yarışın favori isimlerinin yer aldığı K4’de  Levent Şapçılar-Özden Yılmaz ikilisi günün ikinci etabında Ford Fiesta Rally 3 otomobilleri ile (üstte) takla atarak yarış dışı kaldı. Bu kazanın ardından ikinci özel etap iptal edildi. Subaru Impreza GC8 ile oldukça yüksek bir performans ile yarışan Orhan Gül-Alp Atak ikilisi geceyi birinci sırada tamamladı.  Subaru Impreza WRX ile yarışan Özgür Yürük-Serkan Şahiner bu kategorinin ikincisi oldu. Yarışan sporcular en çok tozdan etkilendi. Öndeki yarışmacıların oluşturduğu toz rüzgâr olmaması nedeni ile gecenin karanlığında hava asılı kalınca sis etkisi yaparak sporcuları zorladı. K3’de yeni otomobilleri Fiat Egea ile start alan Gürol Baranlı-Alperen Tetik birinci olurken diğer bir  Fiat Egea’lı Osman Ceylan-Batuhan Doğan ikinci, Peugeot 106 GTI ile yarışan Sinan Yardım Edici-İpek Tuğşe Özdemir üçüncü oldu. Böylece Ankara ekipleri kürsünün tamamını kapattı.

Ankaralı beş ekibin yer aldığı rallide K2’de İzmirli sporcular kürsüde yer aldı. Geçtiğimiz günlerde yapılan dünyanın en zorlu yarışlarından biri olan 2800 kilometrelik TransAnatolia rallisinde sınıfında birinci olan Mithat Diker-Erdal Oral bu sezonun tek gece rallisi olan Dokuz Eylül Ralli’sinde de birinci olarak kürsüye çıktı. Fiat Palio ile yarışan iki ekipten Hakan Akman-M.Alp Arıca ikinci, Erdal Oral-Funda Oral üçüncü oldu. K1’de Ford Fiesta R1 ile yarışan günün favori ekibi Kemal Çetinkaya-Tolga Tezeken birinci oldu. Otomobil sporları içerisinde 30 yılı aşkın süredir aktif sporcu olan Aydın Milletvekili Kuvvet Erim kopilotu Ozan Cihan Doğan ile bu kategorinin ikincisi oldu. Palio ile yarışan Mustafa Nazik-Süleyman Yanar’da bu yılın tek gece rallisini üçüncü sırada tamamladı. Dokuz Eylül Rallisi ile dört ayağı geride kalan 2022 Ege Kupası’nin final yarışı Koçarlı Tırmanma 7-8 Ekim tarihlerinde Aydın ilinin Koçarlı ilçesinde bulunan Adnan Menderes Kent Ormanı içerindeki 5 kilometrelik parkurda yapılacak. | Ayosk, 12 Eylül 2022 : 11.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top