Latvala; “Hala lideriz!”

TGR, Acropol Rallisi’nde çok zorlu bir hafta sonunu istediği sonuçları alamadan, ancak şampiyonalarındaki avantajını güvence altına alarak tamamladı. WRC takvimine geri döndüğünden bu yana ikinci yarışında, Akropol kaygan ve kayalık yollar ve önemli bir meydan okuma sağlayan yüksek sıcaklıklarla ün yaptı. Hafta sonunun büyük bölümünde, takım podyum pozisyonu için mücadele ediyordu ancak bu umutlar, Elfyn Evans’ın SS14’e giden normal etapta 4’ncü giderken motorla ilgili bir sorundan sonra yarış dışı kalması ile son günün sabahı erkenden sona erdi. Bunun üzerine takımın odağı, ralli son etabı olan powerstage’e kaydı. Burada Kalle Rovanper, dört bonus puan almak için en hızlı ikinci zamanı yapmayı başardı. Şampiyona lideri, Cuma günü gevşek toprak yolları süpürdükten sonra Cumartesi sabahı arabasına zarar verdikten sonra yaklaşık 15 dakika kaybetmeden önce zorlu bir hafta sonu yaşadı. Bununla birlikte, poerstage performansı, sürücüler şampiyonasında bitime üç ayak kala 53 puan farkla liderliğini sürdürmesini sağladı. Lappi ise, teknik bir sorun nedeniyle yavaşlayıp durmak zorunda kalmadan önce Cumartesi günü ikinci gidiyordu. Pazar günü yeniden başlayarak, powerstage’de beşinci en iyi zamanı belirledi. Rovanpera ve Lappi’nin bitişe ulaşmak için aldıkları puanlar, powerstage puanlarıyla birleştiğinde, takım üreticiler şampiyonasında 63 puanla liderliğini sürdürdü. Katsuta, Acropol’ü altıncı sırada tamamladı. WRC, 10 yıl aradan sonra ilk kez Yeni Zelanda Rallisi’ne (29 Eylül-2 Ekim) gidecek. Ülkenin Kuzey Adası’ndaki başkent Auckland’ın çevresindeki pürüzsüz toprak yollar, hızlı ve akıcı doğası ve önemli değişiklikleri nedeniyle sürücüler arasında oldukça popüler bir ralli. | 11 Eylül 2022 : 20.50

Ne dediler? | Jari-Matti Latvala; “Bizim için çok zor bir hafta sonu oldu ve finişteki durumumuz iyi değil. Bu sonuçlara katkıda bulunan birçok faktörün bir kombinasyonu var ve bu hafta sonundan işlerin neden yanlış gittiğini öğrenmemiz ve gelecek için iyileştirmemiz gerekiyor. Elfyn’in bu sabah yarış dışı kalması, son güne başlamak için özellikle hayal kırıklığı yarattı. Şimdiden neler olduğunu araştırıyoruz. İşin iyi yanı, Kalle ve Esapekka, üreticiler şampiyonası için gerçekten faydalı puanlar ve power stage’den beş puan daha alarak finişe geldi ve Kalle özellikle kendi şampiyonluğu için dört puan almak için orada gerçekten iyi bir sürüş yaptı. Hâlâ iyi bir liderliğimiz var ve şimdi Yeni Zelanda Rallisi’ne olumlu bakmamız gerekiyor.”

Elfyn Evans; “Zor bir hafta sonundan sonra bu sabaha güzel bir pozisyonda başladık, podyum için mücadele ettik ve o mücadeleyi dört gözle bekliyorduk. Maalesef yol kısmında, etaba yaklaştıkça gelişen motorla ilgili bir sorun yaşadık ve kolay bir düzeltme olmadan aracı yarış dışı kaldık. Özellikle ralli başlangıcındaki daha gevşek koşullarda, genel olarak mücadele ettiğimiz bir hafta sonu için açıkçası hayal kırıklığı yaratan bir son, bu yüzden orada çalışmamız gereken alanlarımız var. Olumlu olan hafta sonu boyunca ilerleme kaydetmeyi başardık ve şimdi Yeni Zelanda’da yeni bir mücadeleyi dört gözle bekliyoruz.”

Kalle Rovanpera; “Uzun ve zorlu bir hafta sonu oldu, beklediğimizden daha zor ve istediğimiz gibi değil. En azından Power Stage’de biraz puan alabildik. Bu sabah klasmanda üst tarafa doğru giderken hissetmek zordu ve ayrıca üreticilerin puanlarını güvence altına almak için arabayı geri getirmemiz gerekiyordu, ancak powerstage’de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Kolay değildi, zorlu kısımlar da dahil olmak üzere her yeri zorlamak zorunda kaldım ama bazı iyi puanlar almayı başardık, bu yüzden durum şampiyonluk için o kadar da kötü değil. Şimdi bir sonrakine konsantre olmamız ve çok daha güçlü bir şekilde geri dönmemiz gerekiyor.”

Esapekka Lappi; “Bugün aşağı yukarı yarışıyorduk, çünkü takıma puan kazandırmak için bitişe ulaştığımızdan emin olmamız gerekiyordu, ancak Power Stage’dan da bir ekstra puan almayı başardık. Takım için çok zorlu bir hafta sonu oldu. Benim açımdan, dün durmak zorunda kalana kadar oldukça iyi idare ettiğimizi düşünüyorum, hız ve performans çok kötü değildi, ancak takım olarak çalışmaya devam etmeli, sorunlardan ders almalı ve ilerlemeliyiz.”

Akropol Rallisi Genel Klasman
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) 3h34m52.0s
2 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +15.0s
3 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +1m49.7s
4 Pierre-Louis Loubet/Vincent Landais (Ford Puma Rally1 HYBRID) +3m42.2s
5 Craig Breen/Paul Nagle (Ford Puma Rally1 HYBRID) +4dk09.0s
6 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +6m21.1s
7 Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen (Škoda Fabia Rally2 evo) +7m46.6s
8 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Škoda Fabia Rally2 evo) +8m22.7s
9 Alexandros Tsouloftas/Ross Whittock (Volkswagen Polo GTI R5) +10m53.8s
10 Eyvind Brynildsen/Roger Eilertsen (Škoda Fabia Rally2 evo) +10m56.7s
15 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +16m49.0s
22 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +24m39.0s
– Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top