Troia gün sayıyor

Bu yıl FIA aday yarışı statüsünde organize edilecek yarış, 22-25 Eylül tarihleri arasında koşulacak. İstanbul Off-Road Kulübü tarafından düzenlenen ve 2022 yılı takviminde FIA tarafından Cross-Country Bajas European Cup Aday Yarış statüsüne alınan Uluslararası Baja Troia Türkiye‘de hazırlıklar son hız sürüyor. EETTS / Doğu Avrupa Off-Road Serisi’nin bir ayağı olarak organize edilen Baja Troia Türkiye, bu sene 22-25 Eylül tarihleri arasında Çanakkale’nin görsel ve tarihi zenginlikleri içinde hazırlanan muhteşem etaplarla start alacak. İSOFF, uluslararası otomobil sporları alanında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için Çanakkale bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yarışın startına haftalar kala etap çalışmaları hızla ilerliyor. Bu dev organizasyonda yarış sever Çanakkale’deki yarışa davet ediliyor. | İsoff, 9 Eylül 2022 : 11.38

Lokasyon | Baja Troia Türkiye, off road disiplininde Türkiye’de organize edilen ilk uluslararası yarış olarak 2017 yılından beri İstanbul Off Road Kulübü – İSOFF tarafından Çanakkale’de düzenleniyor.

Tarih | EETTS / Doğu Avrupa Off-Road Serisi’nin bir ayağı olarak organize edilen BAJA TROIA TÜRKİYE, bu sene 22-25 Eylül tarihleri arasında Çanakkale’nin görsel ve tarihi zenginlikleri içinde hazırlanan muhteşem etaplarla start alacak.

Etaplar | 4 gün sürecek yarış, Sıralama Turlarının ardından, Çanakkale Truva Atının önünden Seremonik Start ile başlayacak. Sonraki 3 gün içinde Bayramiç, Terziler, Kuşçayırı, Karapınar ve Salihler köyleri çevresinde 550 km uzunluğunda toplam 8 Özel Etap koşulacak. Etapların içinde Çanakkale Merkezde hazırlanan 3 Super Stage Seyirci Etabı da yer alacak. Yarışın toplam etap uzunluğu 900 km olacak. Yaklaşık 6 km uzunluğundaki Seyirci Etabında aynı çizgiden ve aynı anda start alan iki yarış aracı, bir köprü geçişi ile birleşen “8” biçimindeki ikiz parkurları tamamlayıp finiş noktasına en kısa zamanda gelmeyi hedefliyorlar.

Branşlar | Baja Troia Türkiye 2022’de Ralli Klasmanı dışında ayrıca hız gerektirmeyen ve katılımcıların yol notu ile yarış parkurunu izleyebildikleri Raid Klasmanı da yer alıyor.

Ekipler | Ralli ve Raid sınıflarında koşulacak organizasyona şu ana dek İtalyan, Bulgar ve Türk sporculardan 37 ekip kayıt yaptırdı. Yabancı ekipler içinde özellikle, sadece prestijli yarışlara takım yollayan İtalyan Ralliart takımı da bulunmakta. Yabancı ekiplerin de yoğun ilgi gösterdiği yarışta kayıtlar 9 Eylül’de kapanacak.

Seyirciler | Seyirciler, özellikle Çanakkale merkezinde Truva Atı Heykelinin olduğu meydanda gerçekleşen ve Protokolün de katıldığı Seremonik Starta ilgi gösteriyorlar. Şehrin içinde yer alan özel bir parkurda gerçekleşen Seyirci Etabı, farklı ve iddialı etabı ile seyircilerin gözdesi oluyor.

Güvenlik | Yarışın tamamı araçlara takılan GPS cihazları ile online izleniyor. Bu takip cihazları sayesinde farklı sinyallerle duran, kaputu açılan araçlar takip ediliyor. Kaza durumunda acil yardım düğmesi ile araçlara anında ulaşım sağlanıyor. Etap içlerinde Kurtarıcı (Rescue) araçları, iletişimin kesintisiz işlemesi için SOS ekipleri, 4×4 Ambulans ve İtfaiye araçları ve acil durumlar için helikopter desteği yer alıyor.

Gürevliler | Yarışta 200’e yakın görevli ve hakem görev alacak. Etaplarda toplam 39 rescue araç, 4 sağlık ekibi, 4 itfaiye, 4 ambulans, 42 SOS görevlisi görev yapacak. Ayrıca UMKE – Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri desteği ile sağlanan 4×4 ambulanslar ve helikopterler acil bir durum karşısında müdahale için hazır bekletilecek.

Etaplar | İSOFF Uluslararası Otomobil Sporları alanında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek ve katılımcılara Çanakkale’nin harika doğal dokusu ve efsanevi tarihi geçmişi içinde unutulmaz bir yarış deneyimi yaşatmak için Çanakkale bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yarışın startına haftalar kala etap çalışmaları hızla ilerliyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top