Lappi zirveye yakın

Lappi, Cuma günkü etapların ilk tam gününde güçlü bir performansın ardından Yunanistan Akropolis Rallisi’nin liderin 8,7 saniye ardından genel klasmanda günü üçüncü tamamladı. Perşembe gecesi Atina Olimpiyat Stadı’nda süper özel etabın açılışından sonra, ekipler Lamia’daki servis parkına kuzeye dönerken altı çakıl etabının önünde Loutraki’de güne başladılar. Etaplardan sadece birinin tekrarlanması yol temizliği, gevşek ve kaygan toprak yüzeyini süpürenin dezavantajı şekilde öndekiler ile önemli bir faktör oldu. Sekiz yıldır ilk Akropolis görünümünü yapan Lappi, gün içinde kademeli olarak liderlik tablosuna tırmandı ve 7’ncilikte tutundu. SS4’ü kazandı ve ardından SS7’de liderliği almak için mücadele eden Loeb’den ikinciliği almak için sonraki iki etapta en iyi ikinci zamanları paylaştı. Evans ve Rovanpera için etaplardaki sınırlı yol tutuşu nedeniyle daha zorlu bir gün oldu. Evans genel klasmanda günü 8’inci günü tamamlarken, Rovanpera en zorlu koşullarla karşı karşıya kaldı ve bu gece 9’uncu sırada yer aldı. Yunanistan’da ilk rekabetçi çıkışını yapan Takamoto Katsuta, gün boyunca TGR WRT Yeni Nesil girişinde güven ve hız kazandı ve genel olarak ilk 10’u tamamladı. TGR takımından gün sonunda yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

Jari-Matti Latvala; “Tabii ki takımımız için karışık bir gün oldu ama Esapekka’nın bu akşamki pozisyonundan ve bugün yaptığı işten çok memnun olabiliriz. Ralli öncesi en iyi testlere sahip değildi ama bu sabah ilk birkaç etapta kendine güvenini kazandı ve sonrasında doğru hızda gerçekten iyi bir bölgedeydi. Performansın arabada olduğunu ve kalan iki gün boyunca zafer için savaşmak için orada olduğumuzu gösteriyor. Elfyn ve Kalle için koşullar çok zordu: yolu açmak için yılın en zor Cuma günü oldu çünkü burası geçen yıla göre çok daha kuru ve temizleme etkisi çok büyük oldu. Umarım yarın biraz daha güvenirler ve daha olumlu bir gün geçirirler.”

Elfyn Evans; “Zor bir gün oldu. Bugünkü rallinin muhtemelen en gevşek etaplarda podyuma çıkmanın zor olacağını biliyorduk. Temizleme etkisi oldukça açıktı, ama yine de dürüst olmak gerekirse muhtemelen orada bir şey bıraktığımızı düşünüyorum. Her zaman her şeyle bir olduğumuzu hissetmiyorduk. Bu arabayı ilk kez bu kadar gevşek toprakta sürdük, bu yüzden ilerledikçe öğreniyoruz. Ancak etapların hepsi oldukça farklıydı ve yüzey de çok değişiyordu ve biz de işe yaramayan ve muhtemelen sonunda bize pahalıya mal olan bazı değişiklikler yaptık. Yarın uzun bir gün var ama yol konumu bu kadar cezalandırıcı olmamalı ve ilerlemek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Kalle Rovanpera; “Bugün beklediğimden belki biraz daha zorlayıcıydı. Yolu açmak zor bir gündü, yapmamız gereken çok temizlik vardı ve yol tutuşu çok düşüktü. Ayrıca araçla ilgili en iyi duyguya sahip değildik. Herhangi bir sorundan kaçınmaya çalıştık, ancak olmamız gereken hızda olamadık. Bazı etaplarda diğerlerine göre çok fazla zaman kaybettik ama buradayız. Yarın için daha iyi bir his bulmaya çalışacağız ve umarım yolda üçüncü olarak biraz daha hızlı olabiliriz.”

Esapekka Lappi; “Bugünden çok mutluyum. Bu sabah etapların ne kadar kaygan olduğuna şaşırdım. Temiz çizgileri takip etmek için stilimi ayarlamam gerektiğini anladım ve bundan sonra daha iyi olmaya başladı. Tamam, son etap harika değildi ama genel olarak iyi bir pozisyondayız ve yaptıklarımızdan çok memnunum. Yol konum avantajımızı iyi kullandığımızı düşünüyorum. Geçen yıldan beri diğerlerinin sahip olduğu en uzun etap deneyimine sahip olmadığım ve başlangıç ​​pozisyonları daha eşit olacağı için yarın bizim için daha zor olabilir. Ancak stratejimizi koruyacağız ve bugüne benzer bir performans sergilemeye çalışacağız.” | TGR, 9 Eylül 2022 : 22.10

Akropol Rallisi Geçici Genel Klasman (Cuma)
1 Sébastien Loeb/Isabelle Galmiche (Ford Puma Rally1 HYBRID) 1sa12m11.9s
2 Pierre-Louis Loubet/Vincent Landais (Ford Puma Rally1 HYBRID) +1.7s
3 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +8.7s
4 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +16.0s
5 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +22.2s
6 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +31.1s
7 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1 HYBRID) +33.9s
8 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +34.5s
9 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1d07.8s
10 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HY

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top