MERC şampiyonu Attiyah

Katarlı Nasser Saleh Al-Attiyah ve Andorralı kopilotu Mathieu Baumel, Lübnan Rallisi’nde ikinci galibiyetlerini alarak başarılı bir FIA Orta Doğu Ralli Şampiyonası (MERC) sezonunu daha tamamladı. Al-Attiyah, son turdan önce rekor kıran 18. bölgesel şampiyonluğunu perçinlerken, Baumel de kazandığı zaferle sekizinci kez kopilotlar unvanını ele geçirdi. Dördüncü yıl için Autotek Motorsport tarafından hazırlanan Volkswagen Polo GTI R5 ile Al-Attiyah, kariyerinin 82’nci galibiyetini elde etmek için rallinin kaygan ve virajlı asfalt etaplarından sekizini en iyi zamanla kazandı. 15 kez Lübnan Rallisi galibi olan Roger Feghali ve kopilotu Joseph Matar, Cumartesi sabahı ikincilikten düştüler, Katarlı hiçbir zaman gerçekten sorun yaşamadı ve Lübnanlı Bassel Abu Hamden ve Firas Elias’ın Skoda Fabia R5’i karşısında 5 dakika 52 saniyelik rahat bir galibiyet marjı elde etti.

Al-Attiyah, “Orta Doğu Ralli Şampiyonası benim için önemli ve uzun yıllardır programımın önemli bir parçası oldu. Şampiyonluğu tekrar kazanmak harika ve Lübnan’da tekrar kazanmaktan çok mutluyum. Buraya gelip kazanmak hiç kolay değil. Yerel rekabet her zaman çok güçlüdür” dedi. 2016’da Lübnan’ı kazanan Tamer Ghandour-Salim Jleilaty, bu yıl Skoda Fabia R5 ile genel klasmanda üçüncü olurken iki özel etap kazandılar. Ürdünlü sürücü Issa Abu Jamous, FIA MERC2 Şampiyonası’nda hemşerisi Ihab Al-Shorafa’a karşı 13 puanlık bir avantaj elde etti, ancak rakibi onu asfaltta son etaba kadar yenmeye hazır göründü. Al-Shorafa, Hboub finalinde beş dakika kaybetti, rakibinin gerisine geçerek MERC2’de genel sıralamada 11’nci, genelde 4’üncü oldu ve şampiyonluk için ek puanları kaçırdı. Onuncu olan Abu Jamous, Mitsubishi Lancer Evolution 9’u MERC’de ikinciliği kaptı.

Lübnan Otomobil ve Turing Kulübü’nün (ATCL) ev sahipliğini yaptığı 10 etaplık ralli Cuma akşamı Jounieh yakınlarında 2.52 km’lik süper özel etap ile eylem başladı. Al-Attiyah, 21.40km’lik açılış Ain Aaya etabında ilk best’i aldı ve 1.5 saniyelik ince bir avantaja dönüştü. Sourat özelinde bu farkı 3,9 saniyeye uzattı, ancak Katar ve Lübnanlılar arasında sabırsızlıkla beklenen düello, Ain Aaya’dan ikinci geçişte Feghali’nin fren yaparak yoldan çıkması ve devam edememesiyle sona erdi. Günün son etabında bir başka en hızlı zaman, Al-Attiyah’a 3 dakika 26,4 saniyelik bir liderlik verdi, ardından Umman’lı Abdullah Al-Rawahi ikinci sıradaki Skoda Fabia R5’i ile yüksek hızda spin attı, yol kenarındaki bir elektrik direğini vurdu ve arka süspansiyona zarar verdi, O’nun kalması Baumel için MERC kopilotlar şampiyonluğunu garantiledi ve Autotek Motorsport 1-2 finiş şansını yitirdi. Abu Hamdan genel klasmanda ikinci sıraya yükseldi ve Alex Feghali ilk üçü tamamladı ve Pazar günü kalan beş etaba doğru MERC2 sıralamasında birinci oldu. Al-Attiyah, Nahr İbrahim etabının son iki turunda ve Hboub etabının üç geçişinde farkı azalttı. Katarlı, SS6’da en hızlı zamanı Ghandour’a verdi, ancak SS7’de Lübnanlılardan daha hızlıydı. Al-Rawahi, superally ile yeniden başladı ve sabahın ilk etabında üçüncü en hızlı zamanı elde etti, ancak ikinci bir kaza Umman’lıyı yedinci etapta yakaladı. Turbo ile ilgili sorunlar Alex Feghali’yi rahatsız ediyordu ve genç Lübnanlılar bunun sonucunda MERC2 liderliğini Chadi Fakih’e kaptırdı. Ghandour SS8’de yine en hızlısıydı, ancak Al-Attiyah sondan bir önceki aşamada piste geri döndü ve kapanış zaman testinde en hızlı zaman, Katarlı için Lübnan asfaltında vurgulu bir ikinci galibiyet sağladı. | Fia, 7 Eylül 2022 : 10.27

44Lübnan Rallisi Klasman
1. Nasır Saleh Al-Attiyah (QAT)/M.Baumel (AND) VWPolo GTI R5 1.52:24.0
2. Bassel Abu Hamdan (LBN)/Fras Elias (LBN) Skoda Fabia R5   1.58.16.0
3. Tamer Ghandour (LBN)/Salim Jleilaty (LBN) Skoda Fabia R5 1.58.26.7
4. Chadi Fakih (LBN)/Samer Sfeir (LBN) Mits.Lancer Evo IX 2.04.27.6
5. Alex Feghali (LBN)/Marc Haddad (FRA) Mits.Lancer Evo X 2.06.27.5
6. Elias Dehni (LBN)/Amin Akl (LBN) Citroen DS3 2.07.57.1
7. Nasır Khalifa Al-Atya (QAT)/G.Bernacchini POL) Ford Fiesta R5 2.14.17,3
8. Henry Kahy (LBN)/Carlos Hanna (LBN) Citroen DS3 2.19.20.9
9. Ahmad Khaled (LBN)/Musa Djiyerian (JOR) Mits. Lancer Evo X 2.27.04.6
10. Issa Abu Jamous (JOR)/Emad Juma (JOR) Mits. Lancer Evo IX 2.36.13.3
11. Ihab Al-Shorafa (JOR)/Yousef Juma (JOR) Mits. Lancer Evo X 2.38.35.0

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top