Riga’da süper İsveçli

Johan Kristoffersson, dün (4 Eylül) Rīga-Letonya’daki Ferratum World RX’deki yarışın ikinci gününde 2022 FIA Dünya Rallikros Şampiyonası sezonundaki geçilmezliğini sürdürdü ve bir kez daha zirveye çıkmak için değişken koşulların üstesinden geldi. Tek turlu SuperPole seansının en hızlısı, Cumartesi günü olduğu gibi, Timmy Hansen’den saniyenin onda biri kadar farkla Kristoffersson en hızlısıydı. İkinci turda Peugeot ile rakibine kıl payı en iyisini vermek zorunda kaldı, ancak sonuç yine de orta dereceli sıralamanın zirvesindeki konumunu sağlamlaştırdı.

Son dünya şampiyonu, yarı finaller için başlangıç ​​pozisyonu seçimi ve kuruyan pist yüzeyinde final için taktikler tamamen devreye girmeden önce yarışa hakim oldu. Yarı finalde, Kristoffersson üçüncü olarak gridin ortasına yer aldı ve Hansen’i beş saniyeden fazla geride bıraktı. Kariyeri boyunca devam eden iki rakip arasında ilk virajda hafif temas, kardeş 208 RX1e’de Kevin Hansen’in dışarıdan beşincilikten öne geçmesine izin verdi. Ağabeyi Timmy’den bir açılış tur jokeri, Kristoffersson’ı kovalamaya devam etmesi için serbest bıraktı ve turlar azaldıkça Volkswagen sürücüsü arayı açtı.

Kevin Hansen sondan bir önceki turun sonunda jokere daldığında, Kristoffersson Motorsport yıldızı farkı yaratmak için sadece tek bir tura sahipti. Kristoffersson, 30. Dünya RX galibiyetini saniyenin onda üçünün hemen altında bir farkla kazanmak için jokerden ayrıldı. ‘Ne Hafta sonu oldu Ama!’ dedi. Letonya başkentindeki altıncı zaferinin ardından 33 yaşındaki oyuncuyu yansıttı. “Çift kafalar zaten zorlu, ancak bu hafta sonu havanın çok inişli çıkışlı olmasıyla daha da fazla oldu. Aracı ilk kez ıslak zeminde kullanmaya adapte olmamız ve koşullara uyacak şekilde sürekli kurulum değişiklikleri yapmamız gerekti, bu da tüm ekip için büyük bir zorluktu. Rīga’da her şey küçük ayrıntılarla ilgiliydi. Finalde Kevin ile zorlu bir mücadeleydi, ama onu sarmayı başardım ve ihtiyacımız olanı elde etmek için yeterli zamanım oldu ve Ole Christian Veiby’i podyumda görmek de güzeldi. Tüm ekibe harika bir iş çıkardıkları ve bize her dışarı çıktığımızda hazır olan bir araç verdikleri için çok teşekkürler. Bu sonuç için inanılmaz sıkı çalıştılar ve hepsi adına çok mutluyum.” | RedBull içerik havuzu, 5 Eylül 2022 : 11.00

  1. Johan KRISTOFFERSSON (İsveç) Kristoffersson Motorsport 5 tur
  2. Kevin HANSEN (SWE) Hansen Dünya RX Takımı + 0.285s
  3. Ole Christian VEIBY (NOR) Kristoffersson Motorsport + 1.657s
  4. Timmy HANSEN (İsveç) Hansen Dünya RX Takımı + 2.139s
  5. Niclas GRÖNHOLM (FIN) İş Makinaları Bayi Ekibi + 2.567s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top