58’lik delikanlı

WRC ferdi katılımcısı Jourdan Serderidis, efsane rallici Sébastien Loeb ile şans eseri karşılaşmasının rallide bir gelecek için iştahını nasıl kabarttığını wrc.com’deki bir röportajında anlattı. Rallinin belirli bir başlangıcı olmadığı gibi, pek çok yarışçı aileden veya arkadaşlardan öğrenirken, Ogier gibi örnek ise motor sporları geçmişinden gelmiyor. Yunanlı Jourdan Serderidis için de durum farksız. 10 yıl önce 48 yaşında ilk rallisine katılan Yunan sürücü geç olgunlaştı. Serderidis’i ralliye yönlendiren ise her şeyden önce, spora olan tutkusu ve dokuz kez dünya şampiyonu Sébastien Loeb ile bir saunayı paylaşmasından sonra gelişti.

“2012’den önce ralli hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Ocak ayıydı ve şirketim ve yönetim kurulu ile İsveç’te bir buz gölünde gazlamak için bir gezi düzenledik. “Akşam otele geri döndüğümüzde dışarıda park etmiş bir Citroen kamyonu vardı ve biri ‘bu WRC rallisiyle ilgili!’ dedi. Daha sonra saunadaydım ve aniden Sébastien Loeb ve Daniel Elena gelip yanımıza oturdular. Bir süre sonra kız arkadaşım saunadan kendi başına çıktı. Loeb önce ona sonra bize baktı ve ‘burada ne yapıyorsun? Kız arkadaşınla git!’ Hep birlikte gülüp sohbet ediyorduk ve ertesi gün ralli yapmak istediğimi söyledim. Kendime İsveçli bir koç buldum. Buz gölünde biraz pratik yapmak için bir veya iki kez geri döndüm ve bir süre sonra ona sordum: ‘Sence gerçek bir ralli yapmam mümkün mü?’. Sadece ‘evet, evet, gerçek bir ralli yapabilirsiniz’ dedi. Belçika’da Honda Civic ile çok düşük bir seviyeden başladım ve çok çok yavaştım. Tempo notları hakkında hiçbir şey bilmiyordum ama adım adım büyüdüm ve şimdi buradayım.”

Ve Serderidis şimdi Akropol’de üst düzey bir otomobilde yarışacak. Rallin güzelliği, yeteneği ne olursa olsun, herkesin WRC’de yarışabilmesi. Serderidis, her şeyden önce, kupalar için değil, aşk ve keyif için yarışan çok başarılı bir iş adamı. 2018’deki iki rallide Fiesta WRC’yi denemeden önce, 2017’de altı etkinlikte bir DS3 WRC ile yarıştı. Bu yılki Safari Rallisi Kenya’da, WRC’nin hibrit çağında puan alan ilk ferdi katılımcı oldu. M-Sport Ford’un Pumas’larından biri ile 7’nci olarak bitirirken, bir çocukluk hayalini gerçekleştirmişti. Yunan kökenli ve Yunan uyruklu olan Serderidis, aslında Belçika’da büyüdü, ancak gelecek haftaki EKO Acropolis Rally Greece’i kendi ev yarışı olarak tanımlıyor ve engebeli, kayalık toprak parkurun daha çok hoşuna gittiğini kabul ediyor.

58 yaşındaki rallici, “babam Yunan, annem Belçikalı. Belçika’da büyüdüm ve orada üniversiteye gittim.  2003 yılında bir BT şirketi kurdum ve şimdi 2.500 kişiyle oldukça büyük bir şirket haline geldi. Merkezi Lüksemburg’da ve Belçika, Fransa, Portekiz, Yunanistan ve ayrıca Ürdün’de ofislerimiz bulunuyor. İşte bu yüzden bazen ailemi orada görmek için Yunanistan’a geri dönüyorum, ancak şu anda Lüksemburg’da diğer tüm ülkelerden daha fazla zaman geçiriyorum. İki veya üç kez Ypres Rallisi yaptım, ama bu benim tarzım değil. Belçika’nın güneyinden geliyorum ve orada yollar daha doğal ve asfaltta bu tür rallileri tercih ediyorum ama Akropolis benim tarzım, dağlarda ve normalde kuru. Geçen yıl kuru değildi ama eğer bu yıl kuru ise o zaman daha rahatım ve diyelim ki, tecrübeli rakiplerle aradaki farkı biraz kapatabilirim” dedi.

Takım için puan alamamasına rağmen, M-Sport gelecek hafta Serderidis’in Puma’sını hazırlayacak. Bu, teknik olarak onu Loeb’in ilk gününden itibaren ilgisini çeken bir takım arkadaşı yaptı. Serderidis, “Séb’in 2012’yi hatırladığını sanmıyorum” diyerek güldü; “O’nun ile aynı takımda olmak inanılmaz. Seb bana karşı tamamen açık ve ondan istediğim her tavsiyeyi hemen veriyor. İnanılmaz derecede çalışkan bir adam ve gerçekten profesyonelliği görüyorsunuz. Ben ferdi bir sürücüyüm ve kesinlikle profesyonel değilim, ancak her ralli için ne kadar hazırlandığını gördüğünüzde bu kadar başarılı olması şaşırtıcı değil”. M-Sport Ford, Loeb ve Serderidis’in yanında Craig Breen, Gus Greensmith ve Pierre-Louis Loubet ile birlikte önümüzdeki hafta Lamia’da beş Puma ile yarışacak. Adrien Fourmaux da Puma kullanacaktı ama Belçika’daki kazasının ardından bu yarıştan geri çekildi. | 1 Eylül 2022 : 10.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top