İleri geri fark etmiyor!

F1 dünya şampiyonu, Hollanda Grand Prix’si öncesinde 120 km/s ile Japon sürücüyle yarıştı. Son F1 dünya şampiyonu Max Verstappen, bu hafta sonu kendi evinde yapılacak olan Hollanda Grand Prix’sine, 120 km/s hızla iki sürücü geri viteste kafa kafaya giderken Scuderia AlphaTauri’den Yuki Tsunoda’ya karşı tüyler ürpertici bir hesaplaşmayla hazırlandı. RedBull’un haberine göre, Verstappen, geçen hafta sonu Spa’da gridde 14. olarak başladığı ve bir başka galibiyet ve en hızlı turu almak için sahadan güç aldığı muhteşem Belçika Grand Prix zaferinin ardından Hollanda pistine geldi. Belçika doğumlu Hollandalı, Oracle Red Bull Racing takım arkadaşı Sergio Pérez’e karşı farkını 93 puana çıkardıktan sonra 2022’de 10. FIA F1 Dünya Şampiyonası zaferini hedefliyor.

Mevcut sezonun sondan bir önceki Avrupa yarışı öncesinde Verstappen, geri vites yarışlarının vahşi ve çılgın dünyası sayesinde benzersiz bir pist çarpışması için Zandvoort’ta Japon pilot Tsunoda’ya katıldı. 1970’lerde yerel üretici DAF, arabalarını biri ileri diğeri geri olmak üzere yalnızca iki vitese sahip CVT şanzımanlarla donattı ve her iki yönde de aynı azami hıza ulaşmalarını sağladı. Tsunoda, ikilinin Mayıs ayında Florida’da Swamp Buggies’i su üzerinde yarıştırmasıyla Tsunoda zafer kazandığından, bu sezon farklı bir araçla kafa kafaya yarıştıkları ilk yarış değil. Bu son 2022 hesaplaşması için, bayrak indiğinde Verstappen, Tsunoda’nın hırsı onu alt ettikten ve DAF’ı bir duvara tosladıktan sonra pole pozisyonunu ele geçirdiği için rekabet kızıştı. Verstappen de yarışta galip geldi ve Tsunoda şampiyonu sert bir şekilde iterken, zorlu Hugenholtz virajında ​​sallanırken çeşitli engellerin bulunduğu özel olarak inşa edilmiş bir parkurda ustalıkla yol aldı.

24 yaşındaki Verstappen şunları söyledi: “Daha önce YouTube’da birkaç video izlemiştim ve ilk elden ters bir yarış yaşamanın çok eğlenceli olacağını düşündüm. Çok eğlendik ve bence oldukça istikrarlı bir performanstı. Daha önce hiç bu kadar hızlı geri gitmemiştim, tabi ki hepimiz ara sıra geri dönüyoruz, ama çok yavaş, yani bu yeni bir deneyimdi. Araba saatte 120 km’ye kadar çıkabiliyor ve geri geri aynı hızla gidiyor. Sanırım şimdilik ileri yarışlara bağlı kalacağım. Bir sonraki mücadelemizin zamanı geldi!”

22 yaşındaki Tsunoda ise şunları ekledi: “Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadım, kesinlikle özel bir olaydı ve kazaya rağmen çok eğlendim. Zaferimden sonra tekrar Max’e meydan okumak harikaydı. Swamp Buggy’de artık her birimiz birer galibiyetimiz var, bu yüzden bir sonraki yarışmanın ne olacağını görmemiz gerekiyor Ama şimdilik, Zandvoort’ta bu hafta sonu Grand Prix’ye bakıyoruz, geçen yıl pistten çok keyif aldım ve Oraya tekrar çıkmak için beklemeyin. Tüm bu zorlu dönüşlerin ne kadar zor olduğunu seviyorum ve Hollandalı taraftarlar harika. Geçen yıl yarıştan önce gridde oturduğumu ve taraftarların sesini duyduğumu hatırlıyorum. İnanılmaz bir atmosferdi.” | Red Bull, 31 Ağustos 2022 : 14.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top