AMG GT3 Edition 55

AMG, 55. doğum günü vesilesiyle son derece özel bir yarış aracı olan Mercedes-AMG GT3 Edition 55’i piyasaya sürüyor. Özel modelin sadece beş örneği el yapımı üretildi. AMG’nin kurucusu Hans Werner Aufrecht, “Bizi harekete geçiren şey motor sporları” derken, 55 yıldır Affalterbach’ın performans ve spor otomobil markasının ana motifi oldu. Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG’nin 1971’deki 24 Hours of Spa’daki sansasyonel sınıf zaferinden, Mercedes-AMG GT3’ün bu yılki çifte tarihi zaferine kadar, son elli yılın yarış pisti başarıları buna paralel olarak sayısız ve efsanevi. Mercedes-AMG, zengin motor sporları mirasına bir övgü olarak şimdi mevcut GT3 Müşteri Yarışı aracını kesinlikle sınırlı Edition 55’te piyasaya sürdü. Mercedes-AMG GT3 Edition 55’in adedi beş olarak sabitlendi. Küçük baskıyı garanti altına almak ve belgelemek için beş kopyanın şasi numaraları için ayrı bir numara aralığı (GT3.190-55) oluşturuldu. Ayrıca özel model, temel araca kıyasla çok sayıda benzersiz satış noktası sunuyor. Diğer şeylerin yanı sıra, Edition 55, FIA onaylı değil ve bu nedenle daha fazla motor gücü ile gelebilir: Optimize edilmiş AMG 6.3 litrelik V8 motor, 650 hp üretirken, FIA versiyonundan yaklaşık 100 hp daha fazla. Uygun şekilde, Inconel’den yapılan performans egzoz sistemi susturucusuzdur ve böylece daha da belirgin bir ses ortamı yaratıyor.

Mercedes-AMG GT3 Edition 55’in renklendirme ve tasarımında da maksimum ayrıcalık hakim: Kırmızı vurgulu manufaktur alp grisi özel boyası, görünür karbondan yapılmış aerodinamik bileşenlerin (ön difüzör, arka difüzör, arka uç plakaları, titreşimler, panjur, radyatör ızgarası, yan etekler dahil kanat) mat yüzeyini mükemmel şekilde tamamlıyor). Affalterbach’ın arması, kaygan lastiklere sahip özel modelin kapılarına boyalı. AMG logosu ve 55. yıl dönümü logosu arka kanatta işlenmiş durumda. Mercedes-AMG GT3 Edition 55, işlevsel yarış kokpitinde özel ayrıntılarla karşımıza çıkıyor. Koltuğun üzerindeki nakış, yıl dönümü mührünü gösterir ve orta konsolda ve karbon koltuk kabuğunda Edition 55 – 1 OF 5 yazılı bir plaket var. İç mekan, kapı eşiklerinden kapı panellerine ve orta konsoldan gösterge paneline kadar yüksek kaliteli görünür karbon elemanlarının uyumlu bir şekilde harmanlandığı mat antrasit metalik ile karakterize edildi. İç mekandaki bir diğer görsel özellik ise gümüş aksanlı kemerler. Teknik bir vurgu olarak, Mercedes-AMG GT3 Edition 55’in kokpitinde en yeni nesil bir veri görüntüleme ünitesi (DDU) kullanılır. Bosch DDU 11, hız, motor devri, çalışma sıcaklıkları, tur süreleri, vites ve vites büyütme göstergeleri ve diğer ek bilgiler gibi ilgili bilgileri görüntülemek için yüksek çözünürlüklü bir grafik ekrana sahip. Mercedes-AMG GT3 Edition 55’in başlangıç ​​süreci, ekranda görünen 55. yıl dönümü logosuyla özellikle dikkat çekici.

Çok sayıda isteğe bağlı ekstraya ek olarak, özel AMG GT3’ün teslimat kapsamına özel olarak tasarlanmış bir araba örtüsü de dahil. Bir başka önemli nokta da Mercedes-AMG işbirliği ortağı IWC Schaffhausen’den geliyor: İsviçreli saat üreticisi, yalnızca aracın piyasaya sürülmesi için Pilot’s Watch Chronograph Edition AMG (referans IW377903) içeren sınırlı bir Edition 55 kutusu yarattı. İlgili Mercedes-AMG GT3 Edition 55’in şasi numarası, Grade 5 titanyum saat kasasının arkasına işledi. Kutuya ayrıca siyah bir kumaş kayış dahil. Yüksek kaliteli saatin teslimi, alıcının evinin yakınındaki bir IWC butiğinde gerçekleşiyor. Mercedes-AMG GT3 Edition 55 ile Mercedes-AMG, markanın 55. yıldönümünü kutlamak için özel model yelpazesini genişletti. GT3’e ek olarak, Mercedes-AMG’nin çeşitli üretim modellerine dayanan başka baskı araçları da var. Mercedes-AMG GT3 Edition 55’in satış fiyatı KDV hariç 625.000 Euro. Mercedes-AMG Motorsport Başkanı Christoph Sagemüller, “Mercedes-AMG GT3 Edition 55 ile bu yıl markamızın 55 yıllık tarihini bir kez daha onurlandırıyoruz. Bu, elli yılı aşkın bir süredir dünyanın dört bir yanındaki yarış pistlerinde toplayabildiğimiz unutulmaz motor sporları anlarına bir saygı duruşu niteliğinde. Özel modelin baskısını kesinlikle sınırlandırdık: Hepsi en yüksek kalitede özel ekipman ve ekstralarla donatılmış sadece beş kopya var. Bu, Mercedes-AMG GT3 Edition 55’i ayrıcalık açısından geçilemeyecek bir koleksiyon parçası yapar” dedi. | 31 Ağustos 2022 : 16.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top