Trajik bir F1 bizi bekliyor

Son Belgium GP olması dışında, şartlar, pist, rekabetin arkalara kayması ve Red Bull’un yeni motoru bana “Bu yarış trajik sonla bitecek” diyor. Kaza experi değilim ama son şartları üst üste koyunca ortaya bu sonuç çıkıyor. Bir kere, pist “kızıl” serpantini ile çok riskli. Bunu sürücüler de biliyor, FIA’da, seyirciler de. Yeni yaşanan F3 kazasını hesaba koymuyorum bile. Cezası gelen bir dizi pilot var, arkalardan start alacak. Max bunların başı. Uzun süredir trafiğe girmedi, sıkışmadı, dilediği gibi gitti… Ama yarın?.. Çok tehlikeli olacak ilk viraj ve geçişler. Tamam, motor, güç avantajı Red Bull sürücüsünde ama… Ama, trafik güç müç dinlemez… Kim olduğuna bakmaksızın içine çeker, bitersin.

Ayrıca… Burası Max’in ülkesi. Bu avantaj hırslı pilotta dezavantaja dönüşür mü bilemeyiz?.. Öz seyircisi gelecek. O’ndan beklenti çok olacak. Artı yeni motorunu da denemek isteyecek. Fark atmak mutlaka O’na haz ve zevk verecektir. Bir de Hamilton’u yakalayıp geçme hayâli de varsa, yandık!.. RB Boss’u “Geçişe en uygun pist burası olduğu için yeni motorla buraya geldik” diyor. Demek ki takımın beklentisi de bu. Hava yağarsa?.. O zaman tüm hesaplar rafa kalkabilir, gelecek puana razı olunabilir.

Özetle, bu son yarışta bir dizi ilkler yaşanabilir. Her yarıştan sonra finish yapan araçları kontrol eden FIA Teknik Heyeti, Macaristan’da start öncesi AMG Mercedes’leri, özellikle Hamilton’un aracını sıkı sıkıya denetlemişti. Takım ses çıkarmadı… Ama bu işlerin rövanşı burada alınacak gibime geliyor. Kaza, belâ istemem klişesine girmeyeceğim. Yarış varsa, kaza da var. Bu gerçekle yaşarsak, olaylara daha hazırlıklı, daha realist yaklaşır, sonuca hızla varırız kanısındayım. Güzel bir yarış sizinle olsun.

Nurican Hızır 27 Ağustos 2022 15:00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top