Avrupa Ralli Şampiyonları

Tempestini’nin Çek Cumhuriyeti’ndeki sondan bir önceki ralliden çekilmesi, İspanyol Llarena-Fernández‘i bir puan farkla şampiyon yaptı. 2021’de Andreas Mikkelsen’in ardından ikinci sırada bitiren Llarena, 1980’de Antonio Zanini’den bu yana ilk İspanyol ERC şampiyonu olurken, Fernández arka arkaya kopilotlar şampiyonluğunu garantiledi. Başarıları, Cuma günü (yarın) rallnin startından önce Zlín’de bir sunumla kutlanacak. Şimdiye kadar her rauntta finiş elde eden tutarlılık, Llarena ve Fernández’in başarısında kilit faktör oldu.

Yılın başında Team MRF Lastikleri’ne katıldıktan sonra, Serras de Fafe-Felgueiras-Cabreira e Boticas Rallisinde açılış gününde radyatör hasarı yaşadıktan sonra genel klasmanda 12’ncü sırada tamamlayarak zorlu bir başlangıç ​​yaptı.  Skoda Fabia Rally2 Evo kullanan ikili, Mart ayındaki Azor Rallisi’nde uzun süredir lider olan Ricardo Moura’yı son saatte büyüleyici bir Power Stage farkıyla geçerek çarpıcı bir ilk zafer elde etti. Rally Islas Canarias’ın asfalt yollarında ikinci genel klasman, Polonya’daki yüksek hızlı çakıllı arazide dördüncü sırada yer aldı ve bu da bir başka sağlam puan çekişi sağladı.

MRF takım arkadaşı Martiņs Sesks’i takip ederek Tet Rally Liepaja’da 1-2 finişi teyit ettiler ve son kez İtalya’da bir kez daha dördüncü sırada bitirdiler. MRF Lastikleri, ERC’ye ilk olarak 2020’de katıldı ve agresif bir geliştirme kampanyası yürüttü. Kauçuk devi, üst düzey Avrupa rallisinde şampiyonluk kazanan ilk Hintli üretici oldu. “Hiçbir sözüm yok” dedi, Llarena ve ekledi; “Bu bir rüya! Dört yıl önce İspanya Ralli Takımı’nın renkleriyle ERC’de yarışan ilk ekip olduğumuzda başlayan bir rüya. ERC3 Junior şampiyonasını ve ayrıca ERC3 şampiyonluğunu elde ettik ve şimdi de şampiyonluğu elde etmek fantastik. Bu MRF için çok önemli bir yıl. Elimizden gelenin en iyisini yaptık ve tüm çabamızı lastik geliştirmeye harcadık, bu yüzden tek bir yönde gerçekten çok çalıştığımızı düşünüyorum. Herkesin harika bir çalışması oldu: mühendisler, ekip ve herkes” diye ekledi.

MRF Tyres Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Arun Mammen ise şunları söyledi: “MRF Tyres’ta bizim için bu ilk Avrupa Ralli Şampiyonası’nı yakalamak çok mutlu ve önemli bir fırsat. Bu, tüm ekibimizin en üst düzeyde performans gösteren şampiyonluk kazanan lastikleri ortaya çıkarmak için ortaya koyduğu çalışmanın bir kanıtıdır. Avrupa rallisinde, böylece üstün teknik yeteneklerimizi sergiliyor. Efrén Llarena ve Sara Fernández’i bu başarıyı elde ettikleri için ve ekibimizi bu tarihi çabada destekleyen diğer sürücülerimizi tebrik etmek istiyorum. FIA Avrupa Ralli Şampiyonu 2022’yi taçlandırmak bizim için gerçekten çok prestijli ve gurur verici bir an”. FIA Avrupa Ralli Şampiyonası yöneticisi Iain Campbell de yeni şampiyonlar için övgü dolu sözler söyledi; “WRC Organizatörü ve FIA ​​ERC adına, Efrén Llarena ve Sara Fernández’e 2022 şampiyonumuz oldukları için tebriklerimi iletmek istiyorum. Sezon boyunca olağanüstü performans sergilediler. Ayrıca, Team MRF Tyres’ı bu çığır açan galibiyetle tarih yazdığı için tebrik etmek istiyorum.” | Fotoğraflar: FIA ERC, 28 Ağustos 2022 : 15.30

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top