Maratonda çifte sürpriz

Cumartesi günü Hatay’dan start alan Transanatolia Rally Raid maratonunun dördüncü günü olan dün, çifte sürpriz yaşandı.  Özellikle organizasyon için en önemli sürprizde, yarışın ’00’ kapı numaralı öncü otomobili olan Toyota FJ ile parkurda güvenlik kontrolü yapmakla görevli olan Ersun Büyükpınar, günün uzun etabında finişe 2.5 km kala takla atarak bu görevinden zorunlu olarak abandone oldu. Kopilotu Özden Yılmaz ile birlikte öncü ekip olarak parkurda dolaşan Ersun, aslında yarışmak arzusunda olduğunu ancak organizasyona söz gelmemesi için yarışmadığını ve biraderinin isteği üzerine öncü ekip görevini üstlendiğini söyledi.

Kaldığı noktaya kadar parkurda öncü görevini tempolu bir şekilde sürdüren Ersun, sağ arka lastiğine çivi girmesi ve patlaması sonrası kontrolünden çıkan aracıyla hafif sağ bir viraj girişinde takla atmaktan kaçınamadığını sözlerine ekledi. Ersun, kaza noktasında ajansa yaptığı değerlendirmede 3.5 takla attıklarını ve aracın yürüyeninden çok kaportasında hasarlar olduğunu belirtti. Motor yarışçılarının stop noktasında hakemlere bilgi vermesi ve yolun öncü ekip tarafından araç geçişine izin vermeyecek şekilde bloke olduğunu söylemeleri üzerine, yarış merkezi etabın o noktasına en yakın resque ile irtibat kurarak kaza noktasına yönlendirdi. Resque’nun yol üstünde yan yatan öncü aracı önce düzeltip sonra yol kenarına çekmesinden sonra yol yeniden kullanıma açıldı ve yarış araçları sorunsuz bir şekilde etabı tamamladılar. Ersun’un FJ’si ise günün sonunda çekici sırtında servis alanına ulaşabildi.

Günün diğer sürpriz haberi ise otomobil kategorisini lider olarak sürdürmekte olan Aydın milletvekili sporcu Bekir Kuvvet Erim‘den geldi. Toyota Hilux’u ile tempolu bir performas sergileyen Erim, etapta önündeki aracın tozuna kaldığını ve ardından kontrolünden çıkan aracı ile yamaca vurduklarını söyledi. Sağ ön yürüyeninde ciddi hasar alan Hilux için yarış o gün için sona erdi ve gece geç saatte çekici sırtında ulaşabildiği servis alanında mekanikleri tarafından yapılan müdehale ile yeniden yürür hale getirildi. Bugün parkura geri dönen Erim, dördüncü gün sıfır çektiği için hanesine 5 saatlik ceza yazıldı ve otomobiller liderliğinden kategorisi sonunculuğuna geriledi. Yarışın kalan etaplarında temposunu sürdürmesi beklenen sporcu vekilin kategorisinde yine podyuma tırmanması bekleniyor. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Kayseri, 24 Ağustos 2022 : 11.38

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top