Zirvenin peşinde üç Yaris

Toyota GAzoo Racing, Jyvaskyla çevresindeki ormanlardaki yüksek hızlı etapların ilk tam gününün ardından Finlandiya Rallisi’nde ilk dört sırada ve podyum mücadelesinde üç sürücüye sahip. Sezonun en hızlı yollarından bazılarında GR Yaris Rally1 Hybrid sürücülerini ayıracak çok az fark vardı. 2017 yılında takımıyla yaptığı ev rallisinin galibi Esapekka Lappi, gün boyunca ikinci sırada yer aldı ve lider Ott Tanak’ın sadece 3,8 saniye önünde tamamladı. Sabahın ikinci etabında ve akşam son üç etabın her birinde en hızlısıydı. Kalle Rovanpera ve Elfyn Evans, şampiyona konumları nedeniyle deplasmanda birinci ve üçüncü olarak daha zorlu koşullarla karşılaştılar, ancak aynı zamanda tutarlı ve güçlü bir hız sergilediler. Geçen yılın galibi Evans günü liderin 19,3 saniye gerisinde tamamladı ve yerel favori Rovanpera sadece 1,7 saniye geride kaldı.Takamoto Katsuta Jyvaskyla’nın merkezindeki kısa Harju testinde etap galibiyeti elde ederek ve toplamda altıncı, önde 35.5s ile altıncı sırada yer alarak güçlü bir gün geçirdi.

Jari-Matti Latvala; “İyi bir gün oldu. Tamam, lider değiliz, ancak sürücüler arasında yakın bir mücadele görmek harika. Takip etmek heyecan verici ve spor için iyi. Tanak bugün çok hızlıydı ancak sürücülerimizden ve bugünkü performanslarından memnunum ve yarın zafer için savaşmaya devam etmek için iyi bir konumdalar. Özellikle Esapekka’nın hızını görmek beni mutlu ediyor. Gün içinde kendine olan güveninin arttığını görebiliyorduk ve bu sayede arka arkaya üç etap kazanmayı başardı ve bu akşam farkı tekrar kapatmayı başardı. Yarın yağmur yağmasını bekliyoruz ve eğer şiddetliyse bu işleri etkileyebilir.”

Elfyn Evans; “Günün ilk bölümünde kendimi çok rahat hissetmiyordum. Beklenenden biraz daha fazla yol temizliği yapıldı ve bir kaç yerde biraz tereddüt ettim. Ancak gün boyunca araçta bir kaç küçük şeyi değiştirdik, son güveni bulmaya çalışmak için bir iki şey ile oynadık ve biz ilerledikçe hisler ve zamanlar iyileşti. Günün sonuna doğru iyi bir ilerleme kaydettik, araçta kendimi biraz daha iyi hissediyordum ve bu, çok kilometreli büyük bir gün olacak olan yarını sabırsızlıkla bekleyebileceğimiz anlamına geliyor.”

Kalle Rovanpera; “Bugünden oldukça mutlu olmamız gerektiğini düşünüyorum. Her zaman çok zorladık ve daha fazlasını yapamazdık. Yapılması gereken çok fazla temizlik vardı ve ikinci geçişte bile daha küçük arabaların çizgilerini takip etmek bizim için her zaman zor oluyor. Sabah iyi geçti, sürüş oldukça iyiydi. Öğleden sonra daha fazla zorlamaya çalıştım ama aradaki farkı kapatmak zordu. Yarın sahip olacağımız başlangıç ​​noktası ile savaşmak biraz daha kolay olacak ve bakalım hava ne getirecek.”

Esapekka Lappi: “Çok güzel bir gündü. Araba bugün harika hissettirdi, gerçekten iyi idare ediyordu. Her şey kolay ve rahattı. Sabah tempomuz sabitti, birkaç yerde çok az zaman kaçırdık ama gerçekten sınırda değildim ve daha fazla potansiyel olduğunu biliyordum. Daha sonra biraz daha zorlamaya başladım ve hızımı biraz artırabildim. Her şey hala iyi ve kontrol altındaydı. Yarından önce kısa bir uyku olacak ama biz hazırız.”

Cumartesi, 150’den fazla rekabetçi kilometre ile rallinin en uzun günü için ekipleri güneye Jamsa çevresindeki klasik yollara götürüyor. Dört etaptan oluşan bir ayak, gün ortası servisten sonra ikinci ayak geçilecek. Rapsula’da (efsanevi Ouninpohja etabını kullanan) ve Vekkula’da iki yeni etap içeriyor. | Toyota Gazoo Racing, 6 AĞustos 2022 : 09.05

Finlandiya Rallisi Klasman (Cuma)
1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) 50m41.2s
2 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +3.8s
3 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +19,3s
4 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +21.0s
5 Craig Breen/Paul Nagle (Ford Puma Rally1 HYBRID) +32,5s
6 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +35.5s
7 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +50.2s
8 Pierre-Louis Loubet/Vincent Landais (Ford Puma Rally1 HYBRID) +1m00.9s
9 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1 HYBRID) +1m02,6s
10 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Hyundai i20 N Rally2) +2dk59.9s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top