‘Takıma güvenim tam’

Avusturya’da sezonun üçüncü galibiyetini alan Ferrari’nin Monaco’lu pilotu Charles Leclerc, Fransa GP hafta sonu öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında takımın performansı ve bu hafta sonundan beklentileri hakkındaki soruları cevapladı.

Avusturya’daki galibiyetin ardından Max Verstappen ile arasındaki puan farkını 38’e düşüren Charles Leclerc, bu zaferi ve Ferrari’nin bu hafta sonundan beklentisi hakkında; “Özellikle benim için kesinlikle önemli bir zaferdi. Demek istediğim, benim tarafımda her şeyin bana karşı olduğunu hissettiğim çok zor beş yarış geçirdik. Bu yüzden o galibiyeti almak Max’le  puan farkını kapatmak konusunda önemliydi. Bu hafta sonunu düşünürsek, bunu görmemiz gerekiyor. Çünkü son iki yıl çok, çok zordu. Özellikle lastik yönetimiyle mücadele ediyoruz. Bu yüzden yarışa hazır olabilmek için tüm odak noktamızı serbest antrenmanlara vereceğiz.” dedi.

Farkı azaltıp daha az puan kaybetmek konusunda Leclerc; “Hedef hala şampiyonluğu kazanmak. Yani evet, sahip olduğumuzdan daha fazla puan kaybetmeyi planlamıyorum. 38 oldukça önemli. Şampiyonluğun mümkün olmadığı anlamına gelmez. Buna beş yarış önce inandığım kadar hala inanıyorum. Ama evet, birkaç hata yaptık. Bazı güvenilirlik sorunları yaşadık. Şimdi sezon sonuna kadar mükemmel olmamız gerekiyor. Eminim ki bu açığı kapatabiliriz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Performans tarafını bir kenara bırakıp, operasyonel anlamda Ferrari’nin Red Bull’a kıyasla eksik olup olmadığı konusunda Leclerc; “Hayır, sanmıyorum. Takıma güvenim tam. Ve bence 2020 ve 2021’den sonra tekrar zirveye çıkacak bir takıma sahip olduğumuzu gösterdik. Tabii ki son yarışlarda, Monaco’da Silverstone’da birkaç hata yaptık, ancak bu her takımın başına geliyor ve şimdi biraz daha ön plandayız çünkü galibiyet için savaşıyoruz. Her zaman daha iyi olmak için kendimiz üzerinde çalışıyoruz. Elbette daha iyi olmamız gerekiyor. Ama orada belirli bir zayıflık olduğunu düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

Sinem HOŞGÖR 22 Temmuz 2022 12:05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top