Fransa’da günün en hızlısı Ferrari

Formula 1’de sezonun on ikinci yarış haftası bugünkü antrenman seanslarıyla start aldı. Ferrari pilotları günü zirvede tamamlayan isimler oldu. İlk antrenman seansını 1:33.930 ile Charles Leclerc, ikinci antrenman seansını ise 1:32.527 ile Carlos Sainz lider noktaladı. Avusturya’da motoru alev alan ve bu hafta yeni motor ünitesine geçen Sainz, pazar günkü yarış için 10 sıra grid cezası aldı. İlk günün ardından sırada üçüncü antrenman ve sıralama turları var. 

1.Antrenman Seansında Neler Oldu?

Bu antrenman seansında Lewis Hamilton’ın koltuğunda Mercedes’in test ve yedek pilotu, aynı zamanda Formula E yarışçısı Hollandalı pilot Nyck de Vries vardı. İlk zaman turlarının ardından 1:34.991 ile Max Verstappen liderdi. 0.571 saniye gerisinde takım arkadaşı Perez ikinci, Charles Leclerc üçüncü sıradaydı. Sakin geçen antrenman seansın bitimine doğru Leclerc’den 1:33.930 geldi ve seansı lider noktaladı. 0.091 saniye gerisinde Verstappen ikinci, Carlos Sainz ise üçüncü sırada tamamladı. Avusturya’daki son yarışta motoru alev alan ve bu hafta yeni motor ünitesine geçen Sainz, pazar günkü yarış için 10 sıra grid cezası aldı. Nyck de Vries ise George Russell’ın beş sıra gerisinde seansı dokuzuncu sırada noktaladı.

2. Antrenman Seansında Neler Oldu? 

Mercedes’de bu seans Lewis Hamilton koltuğuna geri döndü. İlk zaman turlarının kaydedilmesiyle 1:34.182 ile Charles Leclerc liderdi. İlerleyen sürede Max Verstappen’den 0.010 saniye daha zaman gelse de Ferrari pilotları 1:33’lük zamanlar kaydetti. Ardından 1:32.527 ile Carlos Sainz günü lider tamamladı. 0.101 saniye gerisinde takım arkadaşı Charles Leclerc ikinci, Max Verstappen ise üçüncü sırada yer aldı. Mercedes pilotları Russell önderliğinde 4 ve 5 oldu. Ferrari’lerin başı çektiği antrenmanların ardından Fransa GP’de ilk gün noktalandı. Gözler yarınki üçüncü antrenman ve sıralama turlarına çevrildi.

Sinem HOŞGÖR 22 Temmuz 2022 19:12

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top