Aston Martin ile yola devam mı?

Fransa GP hafta sonu öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında Sebastian Vettel, Aston Martin ile Formula 1’e devam edip etmeyeceği, bu hafta sonu takımın ne kadar rekabetçi olacağı, McLaren’a geçeceği iddiası ve Mick Schumacher’in son yarışlardaki performansı hakkındaki soruları yanıtladı. 

Takımlar şampiyonasında 18 puanla dokuzuncu sırada yer alan Aston Martin ekibinin dünya şampiyonu pilotu Sebastian Vettel, takımın Fransa GP’de ne kadar rekabetçi olacağı konusunda; “Silverstone’a henüz tam olarak üstesinden gelmediğimiz bir güncelleme getirmiştik. Belki bu hafta sonu biraz daha cevap almamıza yardımcı olur. Umarım biraz daha rekabetçi olabiliriz, orta sahaya ve dolayısıyla karışıma biraz daha geri döneriz. Parça neyse odur. Dünyanın en heyecan verici pisti değil ama yine de teknik olarak oldukça zor olacak. Bakalım hafta sonu neler getirecek” dedi.

Geçtiğimiz sezona kıyasla mücadelede geri plana düşen Aston Martin ekibiyle yola devam edip etmeyeceği konusunda Sebastian Vettel; “Bu hafta sonu yarışacağım ve bir sonraki hafta da. O zaman, evet, konuşmaya başlayacağız. Takımla konuşuyorum. Devam etmek için açık bir niyet olduğunu düşünüyorum. Ve yakında nerede durduğumuzu göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sebastian Vettel’in önümüzdeki sene McLaren ekibine geçeceği konusunda BBC’nin ortaya attığı iddialara cevap olarak Vettel; “Bence Lando’nun (Norris) bir sözleşmesi var. Bence bunlar sadece söylenti.” dedi.

Geçtiğimiz yarışlarda (Britanya ve Avusturya) kariyerinin ilk Formula 1 puanlarını istikrarlı bir şekilde toplamaya başlayan ve sezonun ilk yarısını 12 puanla tamamlayan Mick Schumacher’in performansı için Vettel; “Mick için çok ama çok mutluyum çünkü biliyorsunuz sezona belki şanssız bir başlangıç ​​yaptı ancak son birkaç yarış puan aldı. Ne kadar çaba sarf ettiğini ve ne kadar çok çalıştığını biliyorum. Bu yüzden Mick’in doğru yolda olduğunu düşünüyorum. Hak ettiği sonuçları aldığını görmek harika. Bu yüzden çok, çok mutluyum. Umarım onun için araba, neler yapabileceğini gösterecek kadar güçlü olmaya devam eder.” ifadelerini kullandı.

Sinem HOŞGÖR 22 Temmuz 2022 11:19

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top