‘Alpine’e daha da yaklaşıyoruz’

Önce Britanya’da ardından Avusturya’da kariyerinin ilk Formula 1 puanlarını toplamaya başlayan Haas pilotu Mick Schumacher’in sezonun kalan yarısında puan toplamak konusunda ne kadar istikrarlı olacağı merak konusu. Schumacher, Fransa GP öncesi basın toplantısında takımın performası ve geçtiğimiz günlerde babası Michael Schumacher’e verilen yüksek devlet ödülü hakkında açıklamalarda bulundu.

Sezonun ilk yarısını 12 puanla tamamalayan Mick Schumacher, aracında kendini artık rahat hissettiğini dile getirdi. “Oldukça iyi. Her hafta sonu set-up’ı geliştiriyoruz. Bence her hafta sonu Alpine ekibine daha da yaklaşıyoruz ve hedeflediğimiz nokta da bu.” dedi.

Takımın Monaco’dan beri gelişiminin yaklaşım açısından kendisinde değişikliğe sebep olup olmadığı konusunda Mick; “Yaklaşım? Hayır, öyle demezdim. Bence bu sadece yaptığımız şeyde tutarlı olma meselesi. Bana kalırsa iyi bir set-up’la başlayınca, iyi bir seans geçiriyorum. Bu yüzden bence burada da hedeflediğimiz şey bu, sonrası için de. Hafta sonunu sıfırdan iyi inşa edip, böylece temelde tutarlı olabiliriz. Neyi değiştirmemiz gerektiğini, arabamızda ne olduğunu biliriz.” 

2013 yılında kayak yaparken geçirdiği kaza sonucu ölümden dönen ve yaklaşık 8 senedir İsviçre’deki evinde rehabilitasyon süreci devam eden babası Michael Schumacher’e geçtiğimiz günlerde Kuzey Ren Vestfalya’nın en yüksek devlet ödülü verildi. Ödül, hastalığı sebebiyle törene katılamayan Schumacher’in eşi Corinna ve kızı Gina’ya takdim edildi. Hasta olması sebebiyle törene katılamayan Mick Schumacher; “Açıkçası babamın bunun için onurlandırıldığını görmek inanılmaz bir şey. Bu durumda alabileceğiniz en büyük onur olduğunu düşünüyorum, bu yüzden onu görmek harika. Annem ve kız kardeşim oradaydı. Orada değildim, orada hasta olarak oturmak istemedim. Bugün daha iyi olduğum için mutluyum. Ama evet, bunu görmek çok şaşırtıcı ve babamla gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Sinem HOŞGÖR 22 Temmuz 2022 13:07

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top