Scorpion Kalle’ye eşlik etti

Finli, tüm sürücüler tarafından yalnızca Pirelli Scorpion yumuşak lastikler ve her bacakta tek bir yedek lastikle yürütülen sonbahar özelliklerine sahip bir yarışta kazandı. Aralıklı, genellikle şiddetli yağmur, düşük sıcaklıklar ve yüksek hızlar özel etapları karakterize etti. Testoni: “Scorpion yumuşakları, hem kuru hem de ıslak koşullarda kavrama sağlayan geniş bir çalışma aralığına sahiptir. Nasıl kullanılacağını bilmek tüm farkı yaratır” dedi. Dünya Ralli Şampiyonası’nın dönüm noktası olan Estonya Rallisi, hiçbir sürpriz olmadan ve başladığı gibi sona erdi. Toyota sürücüsü Kalle Rovanpera, ve 5 Scorpion KX soft SA ile podyumun en üst basamağında yer aldı. Yarışın baskın unsuru, düşük sıcaklıklar, önceki çakıl rallilerinde kaydedilen minimum 25 derecenin oldukça altında ve aralıklı ama genellikle çok şiddetli yağmurlu sonbahar koşullarıydı. Yağış, genellikle otomobilin ilk geçişinin neden olduğu derin tekerlek izleriyle işaretlenen yol yüzeyini daha da kaygan hale getirmekle kalmadı, aynı zamanda zayıf görüş koşulları yarattı ve rotayı su birikintileriyle doldurdu. Diğer sabitler, zorlu atlayışlar ve zayıf tutuşa rağmen, özellikle tüm rallinin en uzun etabının yapıldığı Cuma günü, genellikle yüksek ortalama ve en yüksek hızlardı.

Cuma günü, Toyota ile Elfyn Evans, Rovanpera’nın kazandığı ikinci geçişte saatte 123,7 kilometreye düşen ortalama hızı 124,9 olan 21,45 kilometrelik Raanitsa1 (SS4) ile en hızlı özel etabı kazandı. Cumartesi günü Otepaa (SS12 ve 16) da hızlıydı, Rovanpera tarafından sırasıyla saatte 120,4 ve 119,4 kilometre ortalama hızda hem birinci hem de ikinci geçişlerde kazandı. Cuma günkü 24.35 kilometrelik Peipisaare (SS2 ve SS6), rallinin en uzunu ve her iki geçişte Evans’a gitti, yüksek tepeler ve çok sayıda atlamanın yanı sıra dar yollar nedeniyle en kritiklerden biri olduğunu kanıtladı.

Pirelli’nin Ralli Aktivite Müdürü Terenzio Testoni şunları söyledi: “Portekiz, Sardinya ve Kenya’dan sonra Estonya Rallisi, dünya şampiyonasının toprak yarışlarının iki yeni kahramanı kesin olarak tebrik ediyor. Kalle ve Akrepimiz, ikincisi her zaman aynı güvenilirlikle en çeşitli ve zorlu yüzeylerle karşı karşıya. ekipler her gün sadece bir yedek ile yola çıkmayı seçtiler, bu ürüne olan büyük güvenin ve güvenilirliğine olan güvenin bir işaretiydi. Son günlerde bana sık sık tek bir lastiğin farklı tiplerle nasıl başa çıkabileceği sorulur ve yol yüzeyi koşulları; cevap basitti; yumuşak versiyon her zaman aynı, ancak kullanım koşullarına bağlı olarak farklı davranır, çünkü çok geniş bir çalışma aralığına sahip. Yumuşak lastik, 30-40 derece arasındaki sıcaklıklarda çalışır. Kalle’nin öne geçtiği Cuma günü olduğu gibi tam ıslak zeminde tutuş sağlayan ve çekiş ve frenlemede mükemmel performans gösteren Scorpion soft kuru zeminde 60-80 derecede çalışıyor. s ve daha yüksek hızlarda mükemmel yanal tutuş sağlar, bu da Kalle’nin ıslak zeminde avantajını korumasına yardımcı oldu”

Tamamı Pirelli lastikleriyle donatılmış diğer kategorilerde, liderlerin uzun ve heyecanlı kovalamacası son günde de devam etti, ancak sürpriz olmadı. WRC2’de, virajlarla dolu bir finalde, Skoda Fabia Rally2 evo’daki Andreas Mikkelsen, Hyundai i20 N Rally2’de Teemu Suninen’in takibine direnerek hakim olmayı başardı. FIA Junior WRC’de, sezonun dördüncü ve sondan bir önceki yarışı olan Britanyalı Jon Armstrong, Finlandiyalı Sam Pajiari’yi yakalama girişiminde başarısız oldu ve hatta finalde Estonyalı Robert Virves tarafından geçildi. | Pirelli, 17 Temmuz 2022 : 23.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top