Letonya’da kazanan Kalle

Kalle Rovanpera, FIA Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki dikkate değer 2022 sezonunu son altı rallide elde ettiği beşinci zaferle sürdürdü ve yüksek hızlı bir mücadelenin ardından Estonya Rallisi’ni Elfyn Evans ile birlikte 1-2 bitirdi. Estonya’nın pürüzsüz ve hızlı etapları, yeni nesil Rally1 otomobillerinin performansı için bir test oldu. Perşembe ve Cumartesi akşamları iki kısa süper özel etapta sadece kıl payı geçilmesine karşın 22 etapta en iyi zamanları kaydetti. Hava koşulları, koşulları son derece değişken ve sürücüler için öngörülemez hale getiren kısa yağmur sağanakları ile baştan sona zorlu bir hafta sonu oldu.

Evans, Cuma gününe çoğunlukla kuru bir başlangıç ​​yaptı, sabah dört etabı da kazanarak şampiyona lideri olarak gevşek toprak etapları iyi bir şekilde süpüren ve ardından ilerlemek için öğleden sonra yağışlı havadan yararlanan Rovanpera’nın önünde liderlik olarak dört etabı da kazandı. Kalle, cumartesi günü arka arkaya yedi etap kazandı ve bu formu Pazar sabahına kadar sürdürdü. Ancak havanın en kötüsü son iki etap için geçerliydi. Hem Rovanpera hem de Evans, SS 23’te koşullar kötüleştiği ancak konumlarını korumak için rakiplerden yarım dakikadan daha yavaştı. Daha sonra, belirleyici powerstage’de iyileşen şartlardan en iyi şekilde yararlandılar, Rovanpera, Evans’ın önünde 22,5 saniye gibi büyük bir farkla en iyi zamanı kaydetti ve şampiyonada 13 rallinin ilk 7’sinden sonra 83 puana ulaştı.

Evans, üst üste ikinci ve sezondaki üçüncülüklerinin ardından şampiyonada üçüncü sıraya yükseldi. TGR, Power Stage sonucu ila birlikte bu hafta sonu markalar şampiyonasında maksimum puan topladı ve 87 puanla liderliğini korudu. Cumartesi günü bir lastiğin jantından çıkmasıyla zaman kaybeden Lappi, Pazar günü iki etap kazandı ve son etapta genelde 6’ncı sırada yer aldı. Takamoto Katsuta, 5’nci bitirdi ve zorlu koşullara rağmen güven ve performansını artırdı. WRC’de sıradaki ralli olan Finlandiya (4-7 Ağustos) takvimin en hızlı rallisi ve birçok zıplama içeren düz toprak yollarda koşulacak. Aynı zamanda, genel merkezi Jyvaskyla’daki servis parkına yakın olan TGR WRT için bir ev rallisi konumunda. | 17 Temmuz 2022 : 21.52

Letonya Rallisi Genel Klasman
1 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1) 2sa54m29.0s
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1) +1m00.9s
3 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1) +1m55.7s
4 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) +3m53.3s
5 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1) +4m13.4s
6 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota GR YARIS Rally1) +4m49.1s
7 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1) +5dk09.2
8 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Škoda Fabia Rally2 evo) +11m018s
9 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Hyundai i20 N Rally2) +11m27.1s
10 Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen (Škoda Fabia Rally2 evo) +13m04,8s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top