“Kalle’ye şapka çıkarıyorum”

Estonya Rallisi sonrasında yapılan Toyota takım pilotlarının değerlendirmelerinde, takımın kurucu başkanı Akio Toyoda, Kenya Rallisi’nden sonra arka arkaya zaferler ve bu sezon beşinci galibiyet ile Estonya’da iki peşisıra zafer için genç pilotları Kalle’yi kutladı. Toyoda, “Kalle’yi WRC tarihindeki en genç kazanan olduğu için tebrik ettiğimde geçen yılki Estonya Rallisiydi. O zamandan bu yana sadece bir yıl geçti, ama ben şimdiden O’nun galibiyetlerini yedi kez kutladım. Bu beni çok mutlu ediyor ve O’na birçok galibiyet getirdiği için gerçekten teşekkür ediyorum. Elfyn ve Scott için bu sezon üçüncü ikinci sırada yer alıyorlar. Zor zamanlar geçirdiler ama kazandıkları puanlar takım için çok şey ifade ediyor ve sezonun ikinci yarısında da güvenilir olacaklarını biliyorum. Takamoto için Estonya, başına her zaman bir şeylerin geldiği zor bir yer olabilir. Ama bunu bu yılın başlarında zaten shakedown’da yaptı. Aaron ile birlikte ilk kez Estonya’daki ralliyi bitirdikten sonra, sonunda Estonya etaplarıyla iyi dostluklar kurmuş olmalı. Ralli başlamadan önce arabasını tamir eden mekaniklere gerçekten teşekkür ediyorum.  Esapekka ve Janne için Finlandiya’daki bir sonraki raunt, birçok taraftarın sabırsızlıkla beklediği iç saha rallisi olacak. Bir süredir ilk kez ekibimizin bir parçası olarak yerel hayranlara havalı sürüşlerini gösterebilecekleri için mutluyum. Bu ralli, 2022 sezonunun orta noktasıydı. İkinci yarı Finlandiya’daki evdeki ralli ile başlıyor ve Japonya’daki diğer ev sahibi rallisi ile sona eriyor. İkinci yarıyı gerçekten dört gözle bekliyorum ve taraftarlarımızın da aynı şekilde hissettiğine inanıyorum. Jari-Matti ve ekipteki herkesle birlikte beklentilerinizi karşılamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Devam eden desteğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

Takım direktörü Jari-Matti Latvala da yarış sonrasında yapılan açıklamada şu görüşleri paylaştı; “Kalle, yapabildikleri ile her seferinde bizi şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle Power Stage’de koşullar son derece zordu, ancak koşullar ne kadar zorsa, Kalle o kadar güçlü görünüyor. Ancak bu sonuca giden tüm ekip çabasını da hatırlamamız gerekiyor: Bu hafta sonu bu kadar çok etap kazanmak, GR YARIS Rally1 Hybrid’in hızlı ve güvenilir olduğunu kanıtlıyor, dört aracın da bitişte ilk altının içinde yer aldığı görülüyor. Elfyn, tutarlılık ve hız ile çok sağlam bir performans daha sergiledi ve hem Esapekka hem de Takamoto bitişe kadar iyi yarışlar çıkardılar. Rallilerde en iyi sürücülere ve en iyi takıma sahip olduğumuz için minnettar olabiliriz.”

Elfyn Evans ise “Son birkaç etapta gerçekten zor koşullardan sonra ralliyi bitirmek biraz rahatlattı. Bugünün tamamı, ikinci sırayı almak ve güvence altına almakla ilgiliydi. Powerstage’da risk almadım ama oradan da puan almak güzeldi. En büyük pozitif, takım için harika olan bir-iki finiş daha. Bizim açımızdan, özellikle geçen yıl bu rallide bulunduğumuz yerden ileriye doğru bir adımdı. Kalle’yi tebrik ederim: Geçen sene olduğu gibi çok hızlıydı. Ona şapka çıkarıyorum ve bir dahaki sefere tekrar deneyeceğiz!” diye konuştu.

Günün kazanan ismi, genç rallici Kalle Rovanpera da yarış sonunda görüşlerini şu sözlerle paylaştı;  “Bu hafta sonu bir başka harika sonuç. Cuma sabahı yolu açarken Elfyn’in hızına yetişmek zordu ama ondan sonra gerçekten iyi savaşabildik. Son günü yönetmek o kadar kolay değildi, normalden daha uzundu ve havayla büyük bir savaştı. Son etaplarda böylesine büyük bir yağmuru almak oldukça zordu, ancak Power Stage’de yine de büyük bir çaba sarf ettim. Bu havada bir fark yaratabileceğinizi biliyordum ve hala biraz güvende olmaya çalışırken biraz zorlamaya çalıştım. Sürüşten zevk alıyordum ve zaman açıkça iyiydi. Finlandiya Rallisi’nden önce bu galibiyeti almak güzel ve umarım orada da iyi bir iş çıkarabiliriz.”

Lappi’nin de açıklması şu şekildeydi; “Ne son gün. Bugün oldukça güzel bir Pazar günü için çok fazla kilometre vardı ve bugün iyi bir ritmimiz vardı. Daha iyi bir akışa sahiptim ve biraz daha cesurdum, bu da daha hızlı sürmeme yardımcı oldu ama aynı zamanda daha doğal geliyordu. Daha sonra gerçekten zor şartlarla karşılaştık, özellikle de kesinlikle şimdiye kadar yaptığım en çılgın etap olan sonuncusunda. Sadece su dolu tekerlek izleriyle korkunçtu. Takım için harika bir hafta sonu oldu ve bizim için genel olarak kötü bir hafta sonu olmadı. Yarış boyunca oldukça iyi bir tempomuz vardı, bu yüzden dün problem olmasaydı sonuç iyi olabilirdi ve Finlandiya Rallisi için iyi bir hazırlık oldu”. | 17 Temmuz 2022 : 22.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top