Estonya’da lider Kalle

TGR, Estonya Rallisi’nin ilk tam gününün değişen hava koşulları ile karakterize edilmesinin ardından ilk dört sırada üç araca sahip. Rovanpera günün sonunda ikinci olan Evans’ın önünde liderliği ele geçirdi ve Lappi dördüncü oldu. Perşembe gecesi gerçekleşen kısa açılış süper özel etabının ardından ekipler, rallinin bilindiği yüksek hızlı çakıllı yollarda dört etaptan oluşan iki ayak geçti. Sabah etapları kuru zeminde gerçekleşti ve Evans, GR YARIS Rally1 HYBRID’de dört etabı da kazandı ve toprak parkurda en yakın rakibi şampiyonluk lideri Rovanpera’ya 18.7 saniyelik farkla üstünlük sağladı. Daha sonra öğleden sonra etaplarında yerel yağmur yağdı ve Evans, döngünün ilk testinde etap galibiyet serisini sürdürürken, Rovanpera’nın yol konumu daha sonra avantajına çalıştı. Günün son üç etabını kazanmak için büyük harf kullandı ve 11.7 saniye farkla öne geçti. Lappi, bir sorun nedeniyle frenleme sırasında kendine güven eksikliği ile sabah döngüsünde zaman kaybetti, ancak takım bunu öğlen servisi sırasında çözmeyi başardı ve öğleden sonra daha güçlü bir performans sergileyerek genel olarak dördüncü sıraya yükseldi. Takamoto Katsuta, TGR WRT Yeni Nesil girişinde genel olarak yedinci sırada yer alıyor ve çeşitli koşullar aracılığıyla kendine güvenini artırıyor. | TGR, 16 Temmuz 2022 : 16.55

Ne dediler? Jari-Matti Latvala: “Sürücülerimizin ve aracın güçlü performansıyla bizim için çok güzel bir gün oldu. Hava yağmur, tekerlek izleri ve çamurla zorlu hale getirdi, ancak tüm ekiplerimiz gün boyunca başardı ve ilk dörtte üç araca sahip olmak harika. Son aşamada, Kalle koşullar konusunda biraz şanslıydı ama aynı zamanda arkadakiler için daha zor olacağını bildiği için zaman kazanmak için saldırdı, bu yüzden gerçekten avantajını en iyi şekilde kullandı. Elfyn çok iyi sürüyor ve gerçekten iyi bir iş çıkardı, sonuçta koşullar konusunda şanssızdı. Ancak bu rallide yine de her şey olabilir ve koşullar yarın tekrar bir rol oynayabilir.”

Evans: “Kötü bir gün olmadı. Bu sabah çok güzeldi, arabanın içindeki duygu beni mutlu etti ve her şey gerçekten iyi çalışıyordu. Bu öğleden sonra, koşullar sürekli değiştiği için biraz daha zordu, bu yüzden mükemmel olmak zor ve bazen biraz fazla dikkatli olmak kolaydı. Sonuncusunda çok kötü koşullarımız vardı ve bu açıkçası bizim için idealden daha azdı. Ama daha gidilecek çok yol var ve her şey hala oynamak için, o yüzden yarın ne getireceğini görelim.”

Rovanpera: “Bu sabah koşullar oldukça kuruydu, bu yüzden bizim için çok fazla temizlik vardı, ancak bence oldukça iyi idare ettik ve çok fazla zaman kaybetmedik. Sonra öğleden sonra yağmur geldi ve oldukça zordu, ama güzel zamanlarımız oldu. Sonuncusunda şiddetli yağmur vardı ve arkadakiler için daha iyi olmayacağını biliyordum, bu yüzden çok zorladım ve öne geçebilirdik. Elfyn bütün gün çok hızlıydı ve artık yol düzeninde birbirimize yakın olacağımıza göre savaşmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız, ancak şampiyonluk için puanları da düşünmemiz gerekiyor.”

Lappi “Bu sabah, bu rallide ihtiyacınız olan güveni bana vermeyen küçük bir fren sorunu yüzünden biraz zaman kaybettik. Ama bence bunu oldukça iyi başardık ve hala iyi bir pozisyondaydık ve takım bunu öğlen servisinde düzelttiğinde öğleden sonra zamanlar daha iyiydi. Bazen yağmur yağdığı için biraz şanssızdık ama ralli bir doğa sporu, bu yüzden şikayet edemeyiz! Sanırım beklediğimiz yerdeyiz, önümüzde bir şey olursa orada olabilecek bir pozisyondayız.”

Estonya 2.Gün Genel Klasman
1 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris Rally1 Hybrid) 1sa16m19.7s
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 Hybrid) +11.7s
3 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +44.3s
4 Esapekka Lappi/Janne Ferm (TToyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +1d05.9s
5 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +1m12,9s
6 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1 Hybrid) +2m08.1s
7 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota Yaris Rally1 Hybrid) +2dk10.9s
8 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1 Hybrid) +2dk29.4sn
9 Pierre-Louis Loubet/Vincent Landais (Ford Puma Rally1 Hybrid) +3dk59,0s
10 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Skoda Fabia Rally2 evo) +4m57.4s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top