Avusturya kırmızı bayrağa doydu

2022 Formula 1 sezonu Avusturya GP ile devam ediyor. Sprint yarış formatıyla koşulacak olan hafta sonu bugün ilk antrenman seansı ve ardından sıralama turlarıyla başladı. Toplam dört kez kırmızı bayraklarla durdurulan seanslar sonrası takımlar için gün noktalandı. Ev sahibi takım Red Bull’un son dünya şampiyonu pilotu Max Verstappen hem antrenmanı hem de sıralama turlarını lider tamamladı. Ferrari pilotu Charles Leclerc iki seansı da Verstappen’in arkasında ikinci sırada bitirdi. Sıralamalarda hem Lewis Hamilton hem de George Russell bariyerlerle buluştu ve Mercedes ekibi günü hüsranla noktaladı. Yarın yapılacak olan ikinci antrenman seansının ardından Sprint yarışta Max Verstappen 1:04.904’lük zamanıyla pole pozisyonunda başlayacak. 

1.Antrenmanda Neler Oldu?

Sıralamalar öncesi antrenman hızlı başladı ve ilk dakikalardan itibaren trafik oluşan pistte kaydedilen ilk zaman turlarının ardından Max Verstappen 1:07.720 ile liderdi. Seans başladıktan 20 dakika sonra McLaren pilotu Lando Norris, ikinci sektörde aracındaki dumanlar sebebiyle kenara çekti ve kırmızı bayraklara neden oldu. Kısa süre sonra kaldığı yerden devam eden antrenmanlarda Leclerc ve Verstappen’den gelen 1:06’lik en iyi zaman turları geldi. Ardından son 20 dakika kala Haas pilotu Kevin Magnussen altıncı virajda kervlere çıktı ve pist limit sensörlerini yerinden çıkarttı. Pistin temizlenmesi için tekrar kırmızı bayrakların çıktığı seansı, kalan süre koşulduktan sonra 1:06.302 ile Max Verstappen lider tamamlarken 0.255 saniye gerisinde Charles Leclerc ikinci ve George Russell ise üçüncü sırada antrenmanı tamamladı.

Sıralama Turlarında Neler Oldu?

Q1 Sıralama turlarının ilk seansı 1:06’lık tur zamanlarıyla çekişmeli geçti. Ferrari ve Red Bull pilotlarının dışında Lewis Hamilton ve Haas pilotları Mick Schumacher ve Kevin Magnussen’den de en hızlı tur zamanları geldi. Seansın sonlarına doğru Ferrari ve Red Bull tekrar hızandı ve 1:05.419 ile Charles Leclerc lider olarak tamamlarken, 0.241 saniye gerisinde takım arkadaşı Carlos Sainz ikinci ve Max Verstappen üçüncü sırada tamamladı. Sıralamalarda ilk elenen isimler ise sırasıyla Daniel Ricciardo, Lance Stroll, Guanyu Zhou, Nicholas Latifi ve Sebastian Vettel oldu.

Q2 Bu seansa 1:05’lik zamanlarla Lewis Hamilton hızlı başladı ve bir süre lider götürdü. İlerleyen dakikalarda Leclerc’den 1:05.287 geldi ve bu zamanıyla seansı lider noktaladı. 0.087 saniye gerisinde Max Verstappen ikinci, Lewis Hamilton ise üçüncü sırada tamamladı. Elenen bir diğer isimler ise sırasıyla Pierre Gasly, Alexander Albon, Valtteri Bottas, Yuki Tsunoda ve Lando Norris oldu.

Q3 İlk zaman turlarının ardından Max Verstappen 1:05.092 ile yine liderdi. Seans bitimine kısa bir süre kala Lewis Hamilton üçüncü sektörde arkadan kayma yaşadı ve çakıl havuzunun ardından bariyerlere çarparak durdu. Seans kırmızı bayraklarla durdurulurken Hamilton araçtan sağlam çıktı ve pitin yolunu tuttu. Tekrar start alan seansta çok kısa bir süre sonra bu sefer takım arkadaşı George Russell onuncu virajda arkadan kayma yaşadı ve bariyerlere çarptı. Üst üste bariyerlerle buluşan araçları sonrası Mercedes ekibi için gün hüsranla sonlandı. Damalıyla birlikte Red Bull son dünya şampiyonu Max Verstappen ile evinde Sprint yarışın pole pozisyonunu kaptı. Yarın yapılacak olan ikinci antrenman seansının ardından Sprint yarışta Max Verstappen 1:04.904’lük zamanıyla pole pozisyonunda başlayacak.

Sinem HOŞGÖR 8 Temmuz 2022 20:57

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top