Leclerc out mu?..

British GP’de işlenecek o kadar çok konu var ki?.. Tane tane, uzun uzun düşündüm… Hangisi ana tema olsun diye?.. Sonunda beynim benden önce karar verdi neyseki?.. Bu kararda “Finish’ten sonra Binotto’nun Charles Leclerc’i, parmak sallayarak azarlaması etkili oldu”. Önce, lâstik için pite çaığırmadı. Pilotunu 250 km/s hızda giderken yalvarttı. Baktı ki Sainz lâf dinlemeyecek. Gitti altına yattı!.. Valla yuh dedim yâni. Leclerc tipik orta Avrupalı, eğitimli, medeni çocuk. Takım emrini dinledi ve içine atımış, çökük olarak finishe geldi. Max ile farkı kapayacağı ve kazanacağı yarışı, Binotto sayesinde 4. bitirebildi ancak.Ferrari tarihi fırsatı bu yıl bir kez daha tepti. Sırf Binotto’nun korkaklığı sayesinde bu kez. Red Bull kampı her hâlde “Bu gece içkiler benden deyip otelin barını kapattı” sanırım. Adamlara bir ikrâmiye daha kondu!.. Hatta talih kuşu… Verstappen’in son turlarda intercoma bağırmaktan sesi kısıldı. Başına geleni anladı, hesapladı bağırmaya başladı. Ama bu efor maalesef “Kırmızı şeytanlarda” yoktu. Seyirci olarak üzüldük tabi bu duruma. Bir de Charles Leclerc’i düşünün?.. Dışlandı resmen. Şimdi bu morâl motivasyonla şampiyonayı nasıl tamamlayacak?..

Bir pasaj da Hamilton için yazmak istiyorum. Dolduruşla, gazla, şansla birinciliğe yükseldi. Ama orada tutunamadı. Bence yanlış lâstik stratejisi sonucu böyle oldu. Perez sonlara doğru daldı içe ve kaymak gibi geçip gitti. Lewis kaleyi savunmadı bile?.. Şaşırıyorum?.. İnsan kaskı kafasına geçirince adeta ruh değiştirir. Fakat bazı pilotlarda bu yok. Yok yâni yok. “Lewis için F1 yapmak, parkta koşmak gibi bir şey olmuş. Arkadan hızla gelen bir koşucu görünce, medenice kenara çekiliyor. Önü boşalınca serbestce gazlıyor” Bilmiyorum ama bana öyle geliyor. Gözü kararmıyor?.. Ama rakip Max öyle değil.

Ve Matador!.. İlk kez O da hırslandı… Hem de sonsuz hırsa kapıldı. Nötralizasyonda 45 dakika aracından inmedi ve konsantresini bozmadı. O hırsla lâf da dinlemedi zaten. Gitti 1. oldu. Bravo doğrusu.

GB GP’nin finish öncesi 4 birincisi vardı. Max Leclerc Hamilton Sainz. Dördü de haketti. Ama daha çok isteyen Sainz Jr. aldı yarışı. Biraz istemek de lâzım… Bu duygu kazandırır, kabul. Ama Leclerc nasıl reciycle edilip kazanılacak merak içindeyim dostlar. Göreceğiz bakalım…

Nurican Hızır 05 Temmuz 2022 18:30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top