Seyrek’te katmerli heyecan

Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından İzmir’in Menemen ilçesindeki Seyrek Otokros parkurunda düzenlenen 2022 Ayosk Ege Kupası’nda adrenalin tavan yaptı, kırmızı bayrak çıktı, favoriler zirveye uzanrıekn zorlandılar! Dört kategoride toplam 25 Sporcunun kayıt yaptırdığı yarışta ilk yarışta yedi, ikinci yarışta ise üç sporcu damalı göremeyerek DNS oldular. İlk yarışta takla atan Bedri için parkurda kırmızı bayrak çıktı, antrenmanda kural dışı davranışı nedeniyle de bir bayan sporcu ise yarıştan ihraç edildi. Otuz derecenin üzerindeki sıcaklık hafif esinti sayesinde etkisini yitirirken, günün sonunda düzenlenen törende kazanan sporculara kupaları verildi. Ege Kupası’nın ikinci ayağı için parkurun sorunlu virajlarına mıcır dökülerek çözüm üretilmişti ancak yarışlarla birlikte otomobiller aynı bölgeleri kısa sürede eşeleyerek ondiline çevirdiler.

Gün içindeki hafif esintide sayesinde ise havalanan tozlar parkur dışına savruldu. Ara verdiği kariyerine bu yarış öncesi aldığı Siena ile devam eden İzmirli eski sporculardan Bedri Kol, ilk yarışta ön tekeri parkur kenarındaki tümseğe takılınca takla atmaktan kaçınamadı. Palio’sundaki kaporta ve ön cam hasarlarına karşı ikinci yarışta parkura çıkmak isteyen Bedri görevlileri ikna etmek için uzun süren uğraşısında sonunda başarı oldu ve çıktığı ikinci yarışı 7’nci sırada tamamlayarak gün sonunda 9 puanla eve döndü. Bayan sporcu Nurdan Bigeç, antrenmanlarda tecrübesizliğinin kurbanı oldu ve bir hatası nedeniyle kural dışı davranıştan yarış dışı bırakıldı. Faslı bayan sporcu Hassania  AKtaş ise ilk kez çıktığı parkurdaki ilk yarışında ön sol lastiği patlayınca kontrolünü kaybettiği Palio’su ile parkurdan çıktı ve yarış dışı kaldı. Hassania ikinci yarışta damalı gören 6 sporcu arasından on puanla ayrıldı. İzmir’in tecrübeli şampiyon bayan sporcusu Yasemin Erikli ilk yarışta kategorisinde ikinci olarak finiş görüp dikkat çekti, ikinci yarışta 4’ncü oldu ve toplamda 30 puanla günü tamamladı.

Dokuz sporcunun mücadele ettiği kategori 1’de Erdem Köse, tecrübeli rakibi Bekir Kuvvet Erim’i 1.44 saniye farkla geçip ilk yarışın birincilik kupasına uzandı. Rover’ı ile Mehmet Canseven, ilk yarışta K1’in podyumunu tamamlayan isim oldu. Siena’sı ile parkura çıkan Bedri Kol, tekeri tümseğe takılınca takladan kaçınamadı ve ilk yarışı tamamlayamadı. Kendisi ambulansa alınarak servis alanına getirilirken, Siena’sı da servis alanına çekildi. Günün ikinci yarışında Aydın Milletvekili Kuvvet Erim, K1 zirvesini bu kez rakibine kaptırmadı. Köse bu kez 2’ncilik kupasını kaldırırken, Enes Tandoğan ise ikinci yarışta K1 podyumuna adım attı.

Sekiz sporcunun mücadele ettiği K2’de Hakan Akman, günü çifte birincilik kupası ile tamamlarken, bayan şampiyon Yasemin Erikli ilk yarışta 2’nci, ikinci yarışta ise 3’ncülük kupalarını kaldırdı. Ayosk Başkanı duayen rallici Mithat Diker, serviste Palio’suna eksik benzin konduğu için çalkayarak yarışı tamamlamak zorunda kalınca ilk yarışta 4’ncü, günün ikinci yarışında ise 3’ncü olarak damalı gördü. K1’de ilk yarışta Opel Corsa ile baba oğul Yudulmaz’lar DNS olurken, bayan sporculardan Hassania Aktaş ve Serap Kotan finiş göremediler. K3’de iki sporcu parkura çıktı, Mk2 Escort’u ile Kayahan Kocaçam, tek ve genç rakibi Göktuğ Tuncay karşısında etkili olamadı. Kadınlar Kupası’nda Yasemin Erikli, ilk yarışta tek başına podyuma çıkarken, ikinci yarışta ise kendi Palio’su ile yarışan Faslı rakibi karşısında rahat kazandı ve bayanların çifte 1’ncilik kupası ile günü tamamladı. 2022 Ayosk Ege Kupası, yine Seyrek’te sezonun üçüncü yarışı ile devam edecek. | Haber, Aydın Hoşgör, Fotoğraflar; Sinem Hoşgör, Ralli Ajansı, İzmir | 20 Haziran 2022 : 10.30

TABLOYU EKRANINIZDA BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYABİLİRSİNİZ.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top