Elektrikli araç oyunu…

Dünya çapında başlatılan elektrikli araç fırtınasına yarış otomobilleri de katıldı. Artık her marka kendi elektriklisini üretiyor aralıksız. Formuladan tutun da Rally Raid’e kadar elektrikli araç bulup yarışmanız mümkün artık. Tüm bu çalışmalar dünyanın geleceğini kurtarmak için yapılıyor. Daha doğrusu öyle deniyor. Tabi biz de inanıyor, ona göre davranıp, ona göre satın almalar yapıyoruz… Ne de olsa hayat memat meselesi. Fosil yakıt artık istemiyoruz noktasındayız.

Fakat görünen pek de öyle değil maalesef. Örneğin Avrupa. Bu kıtada karbon emisiyonunun %25’i ulaşım sektöründen geliyor. Bu %25’in içinde otomobillerin payı %12. Yâni, koparılan emisyon fırtınası içinde bindiğimiz otomobillerin payı, “Devede kulak olmasa da devede hörgüç” Asıl korkutucu büyük oran için atılmış bağlayıcı bir adım yok. Her şey motorlu araç üstüne kurgulanmış durumda.

Eğer söylenenler tutarsa, 2030’da oran, 2021’e göre %55 düşecekmiş. Dileriz olur. Ama, fosil yakıtla başabaş giden elektrik fiyatları ile bu hedefe ulaşmak biraz zor görünüyor.

Nurican Hızır 11 Haziran 2022 22:22

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top