TGR Sardunya bakışı

Toyota Gazoo Racing sürücüsü Kalle Rovanpera, çok zorlu bir Rally Italia Sardegna’yı genel olarak beşinci bitirmek için akıllıca bir sürüş tamamladıktan sonra FIA Dünya Ralli Şampiyonası liderliğini rahatlattı. 35 derece santigrat dereceyi aşan ortam sıcaklıkları, zorlu ve kayalık yollarla birleşerek ada etkinliğini bu sezon tanıtılan yeni nesil hibrit Rally1 otomobilleri için şimdiye kadarki en zorlu mücadele haline getirdi. GR Yaris Rally1 zorlu koşullarda genel olarak güvenilir ve hızlı koştu, ancak birkaç küçük olay otomobilin art arda dördüncü ralli için galibiyet serisini sürdürmesini engelledi. Hem Elfyn Evans hem de Esapekka Lappi etapları kazanmak ve sırayla genel klasmanı kazanmak için hız ve güven gösterdiler, ancak yalnızca zorlu arazide önemli etkiler yaparak onları ne yazık ki en iyi sonuç için çekişme dışı bırakan hasara yol açtılar.

Ekip, GR Yaris Rally1’in sürekli gelişimi için değerli dersler almanın yanı sıra, Rovanpera’nın beşinciliği sayesinde olumlu bir not bıraktı. Seri lideri Rovanpera’yı Portekiz’deki bir önceki tura göre daha fazla engellediği için parkura ilk önce çıkmak ve gevşek toprakta yolları süpürmek, ancak genç Fin, ticari markasını soğukkanlılığını korudu ve beladan uzak durmak ve diğer sorunlar çıktıkça yerleri toplamak için başka bir olgun performans sergiledi.. Toplamda beşinci bitirmenin yanı sıra, ralliyi sonlandıran powerstage etabında ikinci en hızlı zamanı yaptı ve şampiyonadaki liderliğini 46’dan 55 puana çıkarmak için dört bonus puan kazandı. Superrally kurallarına göre yarışta kalan Evans ve Lappi, Power Stage sonuçlarında üçüncü ve dördüncü olarak Rovanpera’nın hemen arkasındaydı ve Katsuta, ilk beşte dört GR Yaris Rally1 aracını tamamladı. Bu sonuçlar, TGR’nin üreticiler şampiyonasında 39 puanla liderliğini sürdürmesini sağlıyor. Katsuta genel klasmanda Rovanpera’nın bir sıra gerisinde altıncı sırada tamamladı: Rally1 otomobilindeki birçok etkinlik arasından beşinci ilk sekizi bitirdi.

Takım Kurucusu ve patronu Akio Toyoda, yarış sonunda duygularını şu sözlerle paylaştı; “Mekaniklerimiz, Bu hafta sonu, hepinize özellikle minnettar hissediyorum. Hem Sardunya’da Elfyn’in hem de Esapekka’nın arabalarını ertesi gün yeniden başlamaları için tamir edenler ve Fuji Speedway’de, onları Jari-Matti ve İçeri giriyordum. Biz sürücüler için en zor şey, sürüşe devam edememek, çünkü taraftarlarımıza geri ödeme yapmamız mümkün değil. Büyük çabanız bu hafta sonu ben dahil birçok sürücüyü kurtardı. Ekip ve sürücüler için araçlara özen gösteren herkese gerçekten teşekkür etmek istiyorum ve daha iyi otomobil üretmemiz için devam eden profesyonel çalışmanızı takdir ediyorum. Hep birlikte hedefimiz için çalışmaya devam edelim”..

Spor Direktörü Kaj Lindström yarış sonunda yaptığı açıklamada “Kesinlikle zorlu bir hafta sonu oldu ve buraya geldiğimizden farklıydı, çünkü her ralliye kazanmaya çalışıyoruz. Hala üreticiler şampiyonasında lider durumdayız. Kalle, sürücülerde liderliğini genişletti. Bir şampiyonluk kazanmak için her ralliyi kazanmanıza gerek yok ve Kalle yolu açarak gerçekten güzel bir performans sergiledi, bu yüzden ondan iyi iş çıkardı. Elfyn ve Esapekka’ya hafta sonu başlarında olanlar hayal kırıklığı yarattı ama bu rallinin bir parçası. Yeni düzenlemelerle sezona çok iyi bir başlangıç ​​yaptık ve bu hafta sonu bu zorlu koşullarda hala üzerinde çalışabileceğimiz şeyler olduğunu keşfettik. Aracı geliştirme ve sonraki yarışlarda daha iyi olma potansiyelimiz olduğunu bilmek de güzel bir şey” dedi.

Elfyn Evans, görüşlerini şu sözlerle açıkladı; “Bugün Power Stage’i hedefliyorduk ve istediğimiz kadar puan alamasak da bazı puanlar hiç olmamasından iyidir. Bizim için yine zor bir hafta sonu ama en azından ondan alınacak bazı olumlu şeyler vardı, arabanın içinde etap süreleri ve bir kez daha his açısından bazı güzel anlar vardı. Hız birçok noktada oldukça iyiydi ama işler istediğimiz gibi gitmedi. Şimdi Kenya için gelişmeye çalışıyoruz.”

Kalle Rovanpera da “Bugün tek hedefimizin sona ulaşmak ve Power Stage’de ekstra puanlar almaya çalışmak olduğunu biliyorduk. Duygu istediğim kadar iyi değildi ve oldukça zordu ama yine de en hızlı ikinci olmayı başardık, yani dört puan daha ve rallide beşinci sırada yer aldık. Zor bir hafta sonuydu. Akıllı olmamız gerektiğini biliyorduk çünkü yıl sonunda puanları saydığımızda bunun gibi sonuçlar önemli olabilir. Şampiyonlukta en yakın rakibimizden daha fazla gol attık, bundan dolayı oldukça mutlu olabiliriz” diye konuştu.

Esapekka Lappi de, “Bugün Kenya’daki bir sonraki ralli için takıma yardımcı olmak adına biraz farklı bir şey denedik ve bence değişiklikler gerçekten iyi çalıştı. Yolu açtığımızı düşünürsek, gerçekten iyi hissettirdi. Bu yıl şimdiye kadar her yüzeyde olduğu gibi bu rallide de hız harika oldu ve bu da arabayı sürmenin kolay olduğu anlamına geliyor. Sadece bir araya getirmemiz gerekiyor. Dün biraz şanssız olduğumuzu düşünüyorum ama ralli bazen böyle oluyor: sürprizlerle karşılaşıyorsunuz. Bu rallideki olumlu şeyleri bir sonraki ralliye taşımaya çalışacağız” dedi. WRC’de Efsane Safari Rallisi Kenya (23-26 Haziran) neredeyse 20 yıl sonra 2021’de WRC takvimine geri döndü. Modern görünümünde bile, şampiyonanın tek Afrika turu, engebeli ve kayalık yollarda ve açık ovalarda yüksek hızlarda zorlu koşullar sağlar. | TGR, 5 Haziran 2022 : 18.23

Sardunya Rallisi (İtalya) Genel Klasman
1 Ott Tanak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1) 3h10m59,1s
2 Craig Breen/Paul Nagle (Ford Puma Rally1) +1m03,2sn
3 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1) +1m33.0s
4 Pierre-Louis Loubet/Vincent Landais (Ford Puma Rally1) +2dk09.4s
5 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1) +3dk02,8s
6 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1) +4m02.6s
7 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1) +5m23.6s
8 Nikolay Gryazin/Konstantin Alexandrov (Škoda Fabia Rally2 evo) +7m37.7s
9 Ocak Solans/Rodrigo Sanjuan (Citroën C3 Rally2) +8m05.7s
10 Jari Huttunen/Mikko Lukka (Ford Fiesta Rally2) +8dk10.8sn

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top