Zirve sürekli değişiyor

Dünya Ralli Şampiyonası’nın beşinci ayağı Sardunya Rallisi‘nde ikinci gün hareketli başladı sabah geçilen etaplarda liderlik sürekli el değiştirdi. İlk günü (dün) lider olarak kapatan Belçikalı rallici Thierry Neuville, bu sabah ilk etapta toza takıldı ve etap sonunda yaptığı açıklamada 15 saniye kaybettiğini söyleyerek bunun bir utanç kaynağı olduğunu vurguladı. 15 km’lik Terranova etabının ardından liderliği Belçikalı’dan devralan İrlandalı rallici Elfyn Evans da etaptaki tozdan yana şikayet etti ama 4.7 saniye farkla lider olarak üçüncü etaba yöneldi. Neuville’nin liderliği kaptırması ve klasmanda yedi sıra geriye düşmesinden sonra Hyundai kampında Ott Tanak’ın dört sıra yükselerek 2’nciliğe yerleşmesi tebessüm yaşattı. Sardunya’da 2’nci etap sonunda podyumda üçüncü basamağa çıkan isim Puma’lu Loubet oldu ve bu etaptaki en iyi ikinci zaman sonrasında klasmanda Fransız rallici sekiz sıra yükselmeyi başardı. Temkinli sürdüğünü ve bir şeye çarpmanın çok kolay olmasıyla açıklayan Lappi bir sıra kaybederken, Fourmaux ve Breen’in Puma’larının önünde yerini koruma hesaplarına başladı.

Sardunya’da ikinci günün iki, rallinin ise üçüncü etabı 24 km’lik Mont idi Ala Budduso’dan Yaris’i ile en hızlı çıkan isim Lappi oldu ve klasmanda dört sıra yükselerek rallinin liderliğini Evans’tan devraldı. Finli rallici, etap sonunda şaşırdığını gizlemedi ve finişe 5 km kala son önden gevşek bir kaya parçasına çarptığını Yaris’inden mekanik bir ses duyamaya başladığını söyledi. Lappi, “Lastik patlaması sandım ve bu yüzden sağ virajları dikkatle geçtim ama öyle görünüyor ki sadece jant büküldü. Zamanımız ise  gerçekten iyi görünüyor” dedi. Lastiklerin bilinmez olduğunu itiraf eden Tanak ise etabı üçüncü zamanla geçip rallideki ikinciliğini korudu. Podyumun son basamağında ise artık etaba lider girmiş olan Evans vardı ve Yaris’inin elektrik sistemindeki ikazdan yana rahatsızdı. Etabı en iyi ikinci zamanla geçen İngiliz Breen, üç sıra yükseldiği klasmanda podyumun hemen dibine kadar ulaştı. Bir virajda geç fren yapan Loubet, manevra sırasında kaybettiği zamanlarla etabı 9’ncu zamanla bitirebildi ve klasmanda 5’nciliğe geriledi. Etabın dar bölümlerinde fazla bir şey yapamayacağını söyleyen Kalle de klasmanda iki sıra geriledi ve 6’ncılığa yerleşti.

Terranova etabının ikinci geçilişinde de zirve karıştı, liderlik bir kez daha el değiştirdi. Bu kez Ott Tanak, ikinci en iyi zamanla çıktığı etap sonrasında liderliği ele aldı. Terranova’nın ikincisinde en hızlı isim olan Sordo sekizinciliğe yükselirken, bu etapta liderliği bırakan Lappi finişte ‘her şey yolunda’ modunu sergiledi. Sardunya’da beşinci etap olarak Mont idi Ala Budduso’nın ikici kez geçilmesinden sonra otomobiller gün ortası serviste bakım görecekler. Rallide öğleden sonra geçilecek dört etaptan sonra ikinci gün tamamlanacak.
3 Haziran 2022 : 11.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top