Sardunya’da ilk gün

Dünya Ralli Şampiyonası, zorlu bir ada (Sardunya) mücadelesi ile devam ediyor. Takım, adanın güneşte kavrulmuş toprak yollarında zorlu bir hafta sonu olarak belirlenen Olbia’da süper özel bir etapta sorunsuz bir etapla Sardunya Rallisi’ne başladı. Rallide bugün (Perşembe) takımın üç sürücüsünün de ilk beşe girdiği ralli öncesi shakedown ile başladı: Esapekka Lappi, GR Yaris Rally1’deki ilk toprak sınavı öncesinde Elfyn Evans’ın önünde en iyi ikinci zamanı yaptı, takım arkadaşı ve şampiyona lideri Kalle Rovanpera ise 5’incilikte kaldı. Akşam, ekipler yepyeni Olbia-Cabbu Abbas etabında, şehrin etrafındaki asfalt yolları toprak bir arena bölümüyle birleştiren 3.23 kilometrelik bir etabın üstesinden geldiler. Burada ilk beşte dört GR Yaris Rally1 vardı ve Katsuta liderlin sadece yarım saniye ardında ilk günü ikinci kapadı. Evans, Rovanpera ve Lappi 3-4-5 olarak dizildiler.

Sportif direktör Kaj Lindström “Bu ralli sezonun şimdiye kadarki en zorlu ralli ve burada Sardunya’da sahip olduğumuz yüksek sıcaklıklar ile araçların güvenilirliği ve lastik yönetimi bu hafta sonu odaklandığımız iki kilit unsur olacak. Portekiz’den bu yana kısa sürede takım için çok iş oldu, ancak sürücülerin hepsi silkelenmeden sonra mutluydu ve ilk etap bizim için de iyi geçti, tüm adamlar mantıklı davrandı ve temiz bir şekilde atlattı” dedi. Elfyn Evans, gün sonunda yaptığı değerlendirmede “Bu geceki süper özel oldukça güzel bir etaptı ama yarın için sadece küçük bir deneme oldu. Çok iyi hissettirmedi ama zaman kötü de değildi. Portekiz’den sonra, aracı daha da geliştirebileceğimiz birkaç fikrimiz vardı ve bunlardan birkaçını shakedown’da çalıştık. Sardunya’da her zaman olduğu gibi, önümüzde zorlu bir hafta sonu olduğunu düşünüyorum. Belli ki oldukça sıcak havalar ve genel olarak oldukça zorlu koşullar var, bu yüzden arabalar ve sürücüler için bir meydan okuma olacak. Akıllı olmalıyız ve ne zaman zorlanacağımızı ve ne zaman ilgileneceğimizi kendi anlarımızı seçmeye çalışmalıyız” dedi.

Kalle Rovanpera ise “süper özel, bazı uygun toprak ve virajları ile oldukça eğlenceliydi. Bir virajda hata yaptım ama aksi halde iyiydi. Sardunya’ya geri dönmek güzel. Bu her zaman zorlu bir ralli oldu ve bu yıl koşullar otomobiller ve sürücüler için zor olacak gibi görünüyor. Shakedown’da, bu yollarda daha iyi bir his bulmak için ilk koşulardan sonra kurulumda bazı değişiklikler yaptık. Yarın yolu açmak büyük bir iş olacak: toprak burada çok daha kaygan, bu yüzden hatasız ve hızlı olmak zor bir iş olacak, ancak yine elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” derken, Lappi de “İlk etap süper kaygandı. Daha fazla tutuşa sahip olmasını bekliyordum ve belki biraz fazla muhteşemdim. Sardinya’ya gelirken her zaman iyi bir his duydum ve bu sabahki sarsıntıda araç ilk sürüşten itibaren zaten çok rahattı ve kendime oldukça güveniyordum. Geçen hafta yaptığımız testten aktardığımız şeyler iyi çalışıyordu, bu yüzden gerçek aşamalar başlamadan önce mutlu hissediyorum. Bu hafta sonu en büyük konu sıcaklık, bu yüzden hem sürücüler hem de araç için zor olacak” diye konuştu. | 2 Haziran 2022 : 22.30

Sardunya Rallisi 1. Gün Klasman
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) 2m26.8s
2 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1) +0.5s
3 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1) +0.7s
4 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1) +1.0s
5 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota GR YARIS Rally1) +1.0s
6 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1) +1.3s
7 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1) +1.7s
8 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1) +2.2s
9 Craig Breen/Paul Nagle (Ford Puma Rally1) +2.4s
10 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1) +3.4s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top