Evinde pole’de

Monaco sokaklarında Formula 1 heyecanı devam ediyor. Bugün yapılan sıralama turlarında, Sergio Perez’in tünel öncesi virajda bariyerlere çarpması ve çok kısa süre sonra da Carlos Sainz’ın ona çarpması sonucu tamamen kapanan yol sebebiyle kırmızı bayrakların çıkmasıyla, ev sahibi pilot Charles Leclerc seyircisi önünde pole pozisyonu sahibi oldu. Carlos Sainz ikinci sırada seansı noktalamasıyla Ferrari yarınki yarışın ön sırasını kapmış oldu. Red Bull’lar ise 3 ve 4’üncü oldu. Olaylı sıralama turları sonrası gözler, yarın yağmur beklenen Monaco GP’ye çevrildi.

Q1’de Neler Oldu? Açılışı 1:16’lık zamanlarıyla Haas pilotları yaptı. Arkasından Lando Norris ve Lewis Hamilton’dan 1:15’ler geldi. Red Bull’lar 1:14’lük en iyi turları atarken Sergio Perez ve Carlos Sainz 1:13.292 ile aynı zaman turunu atarak çıtayı yükseltti. Son turlara girilirken Leclerc 1:12.939 kaydetti ve sonra bu zamanını devamlı geliştirdi. İki dakika kala Alfa Tauri pilotu Yuki Tsunoda şikandaki bariyerlere çarparak sol ön lastiğini patlattı ve jantı kırıldı. Tsunoda pite doğru geldi ancak yine de kırmızı bayrakla seans kısa süreliğine durduruldu. Yeşil bayraklarla birlikte son dakikalar için piste tekrar çıkmayan isimler ilk beşteki Ferrari ve Red Bull pilotları ve George Russell oldu. Trafiğin yaşandığı pistte son turda atılan zamanlar Leclerc’in 1:12.569 zamanını geçmeye yetmedi. İlk 5 sırasıyla Leclerc, Sainz, Russell, Ocon, Norris olurken ilk elenen isimler ise Albon, Gasla, Stroll, Latifi ve Zhou oldu.

Q2’de Neler Oldu? Açılışı yapan isim Max Verstappen’di. İlk zaman turları atıldıktan sonra 1:12.059 ile Perez en hızlı tura sahip pilottu. Ardından Leclerc’den 1:11.864 geldi ve seansı lider tamamladı. Sıralama Leclerc, Perez, Sainz, Verstappen ve Norris şeklindeyken bir diğer elenen isimler ise Tsunoda, Bottas, Magnussen, Ricciardo ve Schumacher oldu. McLaren ekibinde Norris 5’inci olurken takım arkadaşı Ricciardo’nun elenmesi de gözlerden kaçmadı.

Q3’de Neler Oldu? Leclerc açılışı yapan isimdi ve ilk zaman turlarının ardından 1:11.376 ile liderdi. Sakin geçen son seans, bitmesine 30 saniye kala Sergio Perez’in tünel öncesi virajda bariyerlere çarpması ve birkaç saniye sonra Carlos Sainz’ın da ona çarpmasıyla farklı bir boyuta çıktı. Tamamen kapanan yol sebebiyle kırmızı bayrakla durdurulan seansa tekrar devam edilmeme kararı alındı. Aynı saniyelerde ise Fernando Alonso da farklı bir virajda bariyere çarpan isimdi. Bu olaylı seans sonrası ev sahibi pilot Charles Leclerc pole pozisyonu sahibi oldu. Hemen arkasından Carlos Sainz ikinci, Sergio Perez ise üçüncü, Max Verstappen ise dördüncü sırada seansı noktaladı. Olaylı sıralama turları sonrası gözler, yarın yağmur beklenen Monaco GP’ye çevrildi.

Sinem HOŞGÖR 28 Mayıs 2022 19:03

Son 30 saniye kala sıralama turlarını sonlandıran Sergio Perez ve Carlos Sainz kazası

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top