Safari’de kapışacaklar

Fransız efsane rallici Sébastien Loeb, gelecek ayki Safari Rallisi için M-Sport Ford World Rally Team’deki Puma’nın direksiyonuna  geri dönecek ve kendisi gibi efsane olan diğer Fransız dünya şampiyonu Sébastien Ogier ile arasındaki sezonun üçüncü rekabetinde kozlarını paylaşacak. Loeb, geçen haftaki Portekiz Rallisi’nde Ogier gibi yoldan çıkarak yarış dışı kalmıştı. Kariyerinde dokuz kez şampiyonluk bulunan Loeb, öğleden sonraki açılışta Arganil’in etrafındaki ayağın ilk etabında bir duvara çarpmadan önce rallide lider gidiyordu. M-Sport’un mega yıldızı Fransız, Safari’deki ilk ve tek startından 20 yıl sonra şimdi Afrika’ya dönüşünü dört gözle bekliyor.

Rekabetçi bir araba ile yarışacak olan Loeb, “elbette, Portekiz’de Puma ile rekabet ettiğimizi görmek güzeldi, Puma’nın çok hızlı ve toprakta rekabetçi olduğunu bilmek güzel. Kenya, Portekiz’den çok farklı bir yarış. Safari rallisinin şu anki versiyonunu bilmiyorum. Çok farklı olan etapların bazı videolarını gördüm, çok büyük taşlarla kaba görünüyorlar. Kenya oldukça şaşırtıcı, en çok hatıraya sahip olduğum ralli. O zamanlar Kenya çok farklıydı, en uzun etap 120 kilometreydi ve hepimiz arabalarımızın üzerinde bir helikopterle yaklaştığımız tüm vahşi yaşamı ekrana taşıyorduk. Şimdi çok farklı ve daha çok tipik bir WRC rallisine benziyor, bu şekilde yapmak daha kolay ama Portekiz’e kıyasla benim için fark, bu etaplarda hiç tecrübem yok. Daha önce etapları hiç yapmadığınız bir ralliye geldiğinizde her zaman çok daha karmaşık, kolay olmayacak ama gideceğim için gerçekten mutluyum” dedi.

M-Sport Ford takım patronu Rich Millener ise “takım, sezonun en ikonik olaylarından birinde Séb ve Isabelle’in tekrar aramızda olmasından dolayı çok heyecanlı. Ralli WRC’ye yeniden katıldığından bu yana Kenya’ya sadece ikinci kez dönüyoruz. Ben ve ekip dört güçlü Ford Puma Hybrid Rally1s filosuyla geri dönmeyi dört gözle bekliyoruz. Séb’in toprakta harika bir sicili olduğu açık. Monte Carlo ve Portekiz’deki performansı devam ederken bize hem kendisinin hem de bu arabanın neler yapabileceğini gösterdi. Safari Rally, ralli takviminde hala oldukça yeni bir baskı ile oldukça eşit. Takımda Séb ile Puma’nın neler yapabileceğini gerçekten herkese gösterebileceğimizi düşünüyoruz. Séb’in bizimle olması her zaman harika, servis parkına getirdiği atmosfer ve aynı zamanda sürüşü ve motivasyonu benzersiz ve hepimizin başarılı olduğu bir şey” diye konuştu. | wrc.com, 27 Mayıs 2022 : 16.36

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top