Scorpion testi geçti

Pirelli’nin en yeni Scorpion toprak lastikleri, zorlu koşullarda bile güvenilirlik ve performans sağlıyor. Cuma günkü zorlu etaplar lastik yapısını zorluyor, hafta sonu boyunca düşük tutuş, sert ve yumuşak hamurları test ediyor. Scorpion’u bir sonraki turda Sardunya’da kuru çakıl üzerinde daha yüksek sıcaklıklarda yeni bir meydan okuma bekliyor. Pirelli’nin en yeni hibrit Rally1 otomobilleri için kullandığı ve önceki toprak ürünün bir evrimi olan yeni Scorpion KX WRC lastikleri, Portekiz Rallisinde olumlu bir çıkış yaptı. Hem sert hem de yumuşak versiyonlar özellikle ilk günün beklenenden daha zorlu olduğu bir rallide, her koşulda güvenilir olduğunu kanıtladı. Cuma öğleden sonra, yaklaşık 100 arabanın ilk geçişinden sonra kayalık etaplar neredeyse yok edildi: zaten zor bir olay olan şeyi neredeyse geçilmez hale getirdi. Geriye kalan iki gün, yağmur da dahil olmak üzere değişken hava koşullarına sahip kumlu ve kaygan yüzeyler karakterize edildi.

Cumartesi günü zorluk, yumuşak lastiğe ihtiyaç duyan kaygan etaplar ile sert lastik gerektiren Amarante (öğleden sonra tekrarlanan) gibi uzun etaplar arasındaki kontrastta yatıyordu. Bu, bazen hesaplanmış bir risk almak için ödenen çok çeşitli stratejilere yol açtı: özellikle sert Scorpion HA bileşimini seçen sürücüler için. Yağmurlu bir Pazar günü, Scorpion’un yumuşak versiyonu, tüm aşamalarda performans ve güvenilirlik sağlayan lastikti. Lastik stratejisi ve yönetimi, Toyota sürücüsü Kalle Rovanpera’nın sıkı bir mücadelenin ardından takım arkadaşı Elfyn Evans’tan kazanmasıyla sonuç için belirleyici oldu.

Pirelli Ralli Müdürü Terenzio Testoni, “Her olaydan ve koşullardan yeni bir şeyler öğreniyoruz. Portekiz’den eve getirdiğimiz şey, yeni lastiklerimizin Cuma günü olduğu gibi en zorlu ve beklenmedik koşullarla karşı karşıya kalabileceğinin teyidi: rallinin en uzun ve en zorlu günü, çok sayıda olay gördüğümüz – tıpkı bu yol koşullarında beklendiği gibi. Hepsi sporun bir parçası olduğu için bu sürpriz değil. Şimdi yeni Akreplerimiz bir sonraki büyük sınavıyla karşı karşıya. Daha yüksek sıcaklıklar ve daha istikrarlı hava bekleyebileceğimiz Sardunya’da sadece iki hafta içinde aşındırıcı çakıl üzerinde” dedi. Finlandiyalı Teemu Suninen bir Hyundai ile RC2 kazandı, onu Citroen’den Yohan Rossel ve Skoda sürücüsü Kajetan Kajetanowicz izledi. WRC Gençler kategorisinde zafer Finlandiyalı Sami Pajari’ye gitti. Toyota ve Peugeot’nun iki tek marka serisi de bu hafta sonu Portekiz Rallisi’nde Pirelli lastikleriyle yarıştı. | Pirelli, 22 Mayıs 2022 16.16

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top