Drugovich tam puanları kaptı

2022 Formula 2 sezonu dördüncü yarışı Catalunya GP ile devam ediyor. Dün Sprint yarış galibi MP Motorsport pilotu Felipe Drugovich, bugün de Catalunya GP’yi lider tamamlayarak bu haftasonu tam puanları hanesine yazdırdı ve sezon sıralamasında farkı iyice açtı. Jack Doohan ikinci, Federik Festi üçüncü sırada podyum gören isimler oldu. 21’inci sırada yarışa başlayan Cem Bölükbaşı ise yarışı 20’nci sırada tamamladı. Formula 2 sezonu önümüzdeki haftasonunu Monako GP ile devam edecek. Bir ay önce Cidde’de kariyerinin ilk cadde pistinde kaza geçiren ve kaburgası kırılan Bölükbaşı için önümüzdeki hafta ilk Monako deneyimi daha da zorlu olacak. 

Campos Racing pilotu Ralph Boschung, boyun ağrısı sebebiyle bu haftasonundan çekilmişti. Dolayısıyla Catalunya GP için pistte 21 vardı. Pole pozisyonunda Jack Doohan, yanında Federik Vesti’nin yer aldığı yarış sorunsuz başladı. Doohan yerini koruyarak liderliği kaptırmadı. 21’inci sırada yarışa başlayan Cem Bölükbaşı, startta dört sıra kazanarak 17’nciliğe yükseldi. Dört sıra kazanan bir diğer isim ise Liam Lawson’dı ve 12’nci sıraya yükseldi. Amaury Cordeel beş sıra kaybederek 20’nci sıraya geriledi. Vesti, Vips’i geçerek 2’nciliğe, Sargeant ise Daruvala’yı geçerek 4’üncülüğe yükseldi. Drugovich ise startta üç sıra kazandı ve 7’nci sıradaydı.

İlk tur geride kalırken, 14’üncü virajda Hauger ve Caldwell temas yaşadı. Hauger’e bu kaza sonrası beş saniye ceza geldi. Üçüncü turda Daruvala aracında problem yaşadığı için yavaşladı ve arkasından gelen Iwasa arkadan çarparak ön kanadından hasar aldı ve pite girdi. Güvenlik aracının girdiği yarış, birkaç tur sonra kaldığı yerden devam etti. Kaza için iki pilota da herhangi bir ceza gelmedi. Üç turun ardından Cem 12’nci sıraya kadar yükseldi. Yedinci turun sonunda Jüri Vips’in pite girmesiyle pilotlar ilerleyen 20 tur boyunca ilk pitstoplarını gerçekleştirdi. Pitler sırasından vakit kaybeden isimler Felipe Drugovich, Jüri Vips ve Cem Bölükbaşı oldu. Bijon problemi sebebiyle Drugovich 9, Vips ise 13 sıra geriye düşerken, 7’nci sıradayken pite giren Bölükbaşı son sıraya geriledi. 21’inci turda Drugovich pit yoluna girişte çizgi ihlali yapması not edildi, yarış sonunda inceleme altına alınacak. Aynı şekilde Vesti ve Pourchaire de pit yolu ihlali için incelenecek bir diğer isimler oldu. Yarışı bitmesine son 12 tur kala tüm pilotlar pitstoplarını tamamladı ve sıralama Doohan, Drugovich, Vesti, Caldwell, Sargeant, Pourchaire, Lawson, Williams, Hughes ve Iwasa şeklindeydi.

26’ncı turda Sargeant, Caldwell’i geçerek üçüncülüğe yükseldi. Bir tur sonra Drugovich, Doohan’ı düzlükte çok rahat bir şekilde geçerek liderliği ele geçirdi ve dün Sprint yarışın ardından bugün de onuncu sırada başladığı Catalunya GP’yi kazanan Felipe Drugovich oldu. Jack Doohan ikinci, Federik Festi üçüncü sırada podyum gören isimler oldu. Pit yolu ihlali sebebiyle inceleme altında olan ve zaman cezası bekleyen Drugovich, son turlarda Doohan ile farkı 5 saniyenin üzerine çıkarttı ve galibiyetini garantiledi. Cem Bölükbaşı 21’inci sırada başladığı yarışı, Jehan Daruvala’nın yarış dışı kalmasıyla 20’nci ve son sırada tamamladı. Takım arkadaşı Enzo Fittipaldi ise 6’ncı sırada finish gördü. Formula 2 sezonu önümüzdeki haftasonunu Monako GP ile devam edecek.

Sinem HOŞGÖR 22 Mayıs 2022 14:42

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top