Leclerc pole’u de kaptı

2022 Formula 1 sezonu İspanya GP ile devam ediyor. Barcelona’da tüm antrenman turlarını lider tamamlayan Charles Leclerc sıralamaların son turunda kaydettiği  1:18.750 zamanıyla pole pozisyonu sahibi oldu. Son dakikalarda aracında güç problemi yaşayan ve son turunu atamayan Max Verstappen ikinci, ev sahibi pilot Carlos Sainz ise üçüncü sırada tamamaladı. Ralli efsanesi Carlos Sainz, oğlunun takım arkadaşı Charles Leclerc’e ev sahibi olarak ödülünü takdim etti. Sezonun altıncı yarışı İspanya GP, yarın Türkiye saati ile 16:00’da yapılacak.

Q1 Seansa ilk başlayan isim Guanyu Zhou’ydu ve 1:21.065 zamanıyla açılışı yaptı. Red Bull pilotlarından arka arkaya 1:20’lik zamanlar gelirken Aston Martin pilotu Lance Stroll’un pitte McLaren pilotu Lando Norris’e çarpacak kadar yakınlaşması seans sonrası incelenmek üzere not edildi. Ardından Ferrari pilotlarından arka arkaya 1:19’luk zamanlar geldi ve son turlar ilk beşi değiştirmedi ve Charles Leclerc ilk seansı 1:19.861 ile lider tamamladı. Sainz ikinci, Verstappen ise üçüncü oldu. Elenen ilk isimler ise sırasıyla Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Lance Stroll, Alexander Albon ve Nicholas Latifi oldu. Aston Martin ve Williams pilotları sıralama turlarına erken veda ederken, Alonso’nun takım arkadaşı Esteban Ocon ise 15’inci olarak elenmekten son anda kurtuldu.

Q2 İkinci seans uzun bir süre Mercedes liderliğinde geçti. 1:19.794 ile Lewis Hamilton, ardından 1:19.470 ile George Russell liderliğe oturdu ve ne Ferrari ne de Red Bull’lar bu zamanları geçemedi. Son turda önce Sainz 1:19.453 ile Verstappen ise 1:19.219 ile liderliği Mercedes’lerden aldı ve seansı önde tamamladılar. Lando Norris son turunda 12’nci virajda pist limitlerine uymadığı için turu silindi ve bu seansta elenen isimlerden biri oldu. Böylece Mick Schumacher bir sıra yükseldi ve Haas iki aracıyla da son seansa kaldı. Elenen bir diğer isimler ise Ocon, Tsunoda, Gasly ve Zhou oldu.

Q3 Son seans Kevin Magnussen ile başladı. İlk turların ardından 1:19.423 ile Sainz lider giderken takım arkadaşı Charles Leclerc 14’üncü virajda spin attı ve zaman turu atamadan pite girdi. Ardından Verstappen 1:19.073 ile liderliği ele aldı ve son ana kadar pole’u elinde tuttu. Ancak son turuna girmeden aracında güç ünitesi problemi olduğunu söyleyen Verstappen pite girdi ve son turunu atamadan seansı noktaladı. Charles Leclerc ise son turunda kaydettiği 1:18.750 zamanıyla Barcelona’da pole pozisyonu sahibi oldu. Max Verstappen ikinci, Carlos Sainz Jr. ise üçüncü sırada tamamladı. Ralli efsanesi Carlos Sainz, oğlunun takım arkadaşı Charles Leclerc’e ev sahibi olarak ödülünü takdim etti. Sezonun altıncı yarışı İspanya GP, yarın Türkiye saati ile 16:00’da yapılacak.

Leclerc: “Üçüncü çeyreğin başlarında bir hata yaptım ve sadece bir turum vardı, ancak son derece iyi gitti ve kalıcı olmasını sağladım. Araba harikaydı”

Verstappen: “Son turumu atamadım, ya DRS açılmadı ya da sadece gücü kaybettim. Ama genel olarak ön sırada olmak iyi bir başarı.”

Sainz: “Sıcaklık ve rüzgarla koşullar pek kolay olmadı ama başlamak için iyi bir pozisyon. Bence yarın her şey mümkün. En iyisini yapmayı deneyeceğiz”

Sinem HOŞGÖR 21 Mayıs 2022 18:20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top