Portekiz’de ilk gün

Toyota Gazoo Racing için Portekiz Rallisi, 2022 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın ilk rekabetçi toprak rallisi öncesinde Coimbra sokaklarında süper özel bir etapla devam başladı. Portekiz Rallisi’nde ilk gün (Perşembe), shakedownda takımların 2022 için yeni hibrit Rally1 otomobilleriyle toprak setup’larında ince ayar yapma şansıyla başladı. GR YARIS Rally1, her sürücünün üç geçişinden sonra Elfyn Evans’ın elindeki 4.55 kilometrelik tırsıntıyı en hızlı tamamlarken, Sébastien Ogier yedinci en hızlı Kalle Rovanpera sekizinci oldu. Ekipler daha sonra Porto yakınlarındaki servis parkından güneye, start töreni ve tamamen asfalt yollarda gerçekleştirilen, ancak otomobillerde toprak kurulumları ve lastikler bulunan zorlu açılış etabı için Coimbra’nın merkezine gitti. Dört GR YARIS Rally1 sürücüsünün tamamı kazasız ve en iyi zamanın 3,5 saniyesinde güvenli bir şekilde geçti. Ogier, Rovanpera altıncı ve Evans dokuzuncu ile beşinci sırada, Takamoto Katsuta ise TGR WRT Yeni Nesil girişinde yedinci oldu.

Toyota Gazoo Racing Takım Direktörü Jari-Matti Latvala ilk gün sonunda şu değerlendirmeyi yaptı; “Seyirciler için süper özel bir etapla bir kez daha böyle bir ralli başlatmak harika. Sürücüler için asla kolay değil çünkü hata yapmak, çok fazla zaman kaybetmek istemiyorsunuz ve bu dengeyi bulmak zor. Bu yüzden sürücülerimizin etabı sorunsuz bir şekilde bitirdiğini ve zamanların hala çok yakın olduğunu görmekten mutluyum. Bu sabahki shakedown etabı GR YARIS Rally1’i rakiplerimize karşı toprakta yarışmak için ilk fırsattı, bu nedenle Elfyn’in en hızlı zamanı belirlemesi cesaret vericiydi ve bu hafta sonu tempoda olmamız gerektiğini gösteriyor. Ancak yarın bize herkesin gerçekten ayakta olup olmadığını gösterecek, bu yüzden takip etmek için heyecan verici bir gün olacak ve uygun bir öğle yemeği servisinin olmaması sadece zorluğa katkıda bulunuyor.” Sébastien Ogier, gün sonunda şu açıklamayı yaptı; “Bu süper özel etap güzel bir başlangıçtı ve özellikle her zaman inanılmaz bir atmosferin olduğu Portekiz’de seyircilerin rallilere geri dönmesi harika. Shakedown’dan sonra, his henüz ideal değildi, ancak hafta sonu çok erken ve herkes bu yüzeyde hala öğrenme aşamasında olduğundan, araçta ayarlamalar yapma potansiyeli kesinlikle var. Yolu temizlemenin olağan dezavantajı olmadan yarına gitmek güzel hissettiriyor ve bunu iyi kullanmamız ve mümkün olan en kısa sürede ritmi tekrar bulmaya çalışmamız gerekiyor.”

Shaledown’ın en hızlı ismi olan Elfyn Evans (solda) ise şunları söyledi; “Süper özel etapta temiz bir şekilde ralliyi başlatmak güzel ve bu yarışta beklediğimiz gibi bu kadar seyirciyi bir arada görmek güzeldi. Shakedown bu sabah iyi gitti: Araba dürüst olmak gerekirse oldukça iyi hissediyordu ve büyük bir drama yaşamadık. Bu şekilde başlamak güzel ama tabii ki ralli için pek bir şey ifade etmiyor. Pek çok bilinmeyenle dolu zorlu bir hafta sonu olacak ve tahmin edilen sıcak havanın onu özellikle zorlu hale getirmesi muhtemel.” Kalle Rovanpera da “Çok sayıda taraftarın olduğu bu etapları yapmak her zaman güzel ve atmosfer Portekiz’de her zaman olduğu gibi gerçekten çok iyi. Temiz bir sürüş yaptık. Bu hafta sonu tekrar toprakta olmak güzel ve koşular arasında araca yapılan birkaç küçük değişiklikle her şey shakedown’da iyi çalışıyor gibiydi. Yarın (Cuma) gerçekten büyük bir meydan okuma ve tüm hafta sonu için önemli bir gün olacak. İyi bir tempoda olmaya ve başlangıç ​​pozisyonumuzdan çok fazla zaman kaybetmemeye çalışacağız” dedi. Ekipler, Coimbra’dan yarın sabah, aynı testler tekrarlanmadan önce bir lastik takma bölgesine ev sahipliği yapan yakındaki Arganil çevresinde üç etaptan oluşan bir döngüyle uğraşıyor. Öğleden sonra Mortágua’da ek bir sahne ve kuzeye Porto’ya döndükten sonra Lousada ralli kros pistinde süper özel bir akşam var. | TGR, 20 Mayıs 2022 : 07.45

Portekiz Rallisi 1. Gün Genel Klasmanı (Perşembe)
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) 2m37.9s
2 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1) +0,6s
3 Craig Breen/Paul Nagle (Ford Puma Rally1) +1.4s
4 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1) +1.8s
5 Sébastien Ogier/Benjamin Veillas (Toyota GR YARIS Rally1) +2.1s
6 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1) +2,7s
7 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1) +2.8s
8 Sébastien Loeb/Isabelle Galmiche (Ford Puma Rally1) +3,4s
9 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1) +3,5s
10 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1) +4,4s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top