Doohan sıralamaları lider tamamladı

Yaklaşık bir aylık aranın ardından 2022 Formula 2 sezonu Catalunya pistinde Barcelona’da kaldığı yerden devam ediyor. Sprint yarış öncesi bugün antrenman ve sıralama turları koşulan Formula 2’de antrenman seansını Felipe Drugovich, sıralama turlarını ise Jack Doohan lider tamamladı. Cidde pistindeki kazası sonrası uzun bir aranın ardından tekrar piste çıkan temsilcimiz Cem Bölükbaşı ise antrenmanı 20’nci, sıralamaları ise son sırada tamamladı. Sıralama turlarının ardından ters grid sistemiyle yarınki Sprint yarışına ilk sıradan başlayan isimler Calan Williams ve Deniz Hauger olacak. Sprint yarış yarın Türkiye saati ile 18:40’da gerçekleştirilecek.

Antrenman Seansında Neler Oldu? Sıralama turları öncesi bugün yapılan antrenman seansı iki kez kırmızı bayraklarla durduruldu. İlki, Campos Racing pilotu Olli Cardwell’in kontrolü kaybederek spin sonrası bariyerlere sert şekilde çarparak seansı erken noktaladı. Bir diğer kırmızı bayrak ise Hitech Grand Prix pilotu Marcus Armstrong’un kontrolü kaybederek çakıl havuzuna girmesi sonrası havalandı. 1:30.886 ile MP Motorsport pilotu Felipe Drugovich seansı lider tamamlarken, Prema Racing pilotu Jehan Daruvala ikinci, Virtuosi Racing pilotu J. Doohan ise üçüncü olarak seansı noktaladı. Cidde pistinde geçirdiği kaza sonrası bir yarış haftasonuna kaybeden temsilcimiz Cem Bölükbaşı, uzun bir aranın ardından tekrar piste çıktı ve antrenman seansını 20’nci sırada tamamladı.

Sıralama Turlarında Neler Oldu? Antrenman turlarındaki kazaları sonrası Olli Cardwell ve Marcus Armstrong sıralama turlarına yetiştiler ve Ralph Boschung hariç tam kadro ile sıralama turları başladı. Pilotların attıkları ilk zaman turlarının ardından lider 1:29.512 ile Jehan Daruvala’ydı. Ardından Drugovich ve Doohan’dan arka arkaya 1:29’luk en hızlı turlar geldi ancak Daruvala 1:28.884 ile liderliği tekrar ele geçirdi. Seansın bitmesine beş dakika kala Jack Doohan 1:28.612 ile zirveye yükseldi ve sıralama turlarını lider tamamladı. Bugün Formula 1 antrenmanlarına da katılan Jüri Vips 0.032 saniye gerisinde ikinci olurken, Federik Vesti üçüncü sırada seansı noktaladı. Temsilcimiz Cem Bölükbaşı ise son sırada yer aldı.

Sinem HOŞGÖR 20 Mayıs 2022 20:28

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top