Monte’nin rövanşı Portekiz

Ralli süperstarları Loeb ve Ogier (üstte), FIA Dünya Ralli Şampiyonası sezon rekabetinde rövanş için bu hafta sonu Portekiz Rallisi’nde karşı karşıya geliyorlar. Ralli dünyasının en başarılı iki sürücüsünden biri olan Loeb, Ocak ayında sezonun açılışını yapan Monte-Carlo Rallisi’nde kazanarak rekabette bir adım öne geçti. Loeb, destansı bir mücadelede zaferi kaptıktan sonra 47 yaşında tarihin en yaşlı ralli kazanan ismi oldu. Portekiz’de hem sezonun hem de WRC’nin hibrit döneminin bu kez ilk toprak rallisi için karşı karşıya geliyorlar.

Dokuz kez dünya ralli şampiyonu olan Loeb, Cuma günkü açılış ayağında koşulların kuru kalmasını umuyor. Aksi halde kaygan toprak öndekiler için yolda tutunma düşük olacak. M-Sport Ford Puma sürücüsü, “yolda dördüncüyüm ve bu tür rallilerde hava kuruysa yol temizliği her zaman zorlu bir iş” dedi. Loeb, “Orada ne bekleyeceğimi gerçekten bilmiyorum, bu yüzden ilk günü iyi geçirmemiz gerekiyor ve geri kalanı için nerede olduğumuzu göreceğiz. Toprak üzerinde ilk kez araba kullanırken yaptığımız sadece bir günlük test çok fazla bir şey değil, ancak sonunda sahip olduğum histen memnun kaldım” diye konuştu.

Sekiz kez şampiyon olan Ogier ise 12 yıl önce ilk WRC galibiyetini kazandığı ülkede rekor bir altıncı zaferin peşinde. Vatandaşı ile rekabette dört sıra gerideki start ​​pozisyonu bir avantaj. Toyota Gazoo Racing pilotu, “Portekiz benim için özel bir yer. Ön taraftan başlamamak benim için farklı olacak ve umarım yağmur yağmaz ve bu biraz avantaj sağlayabilir. En büyük zorluk, toprak üzerinde sadece bir günden sonra hemen ritme geri dönmek olacak. Ama aynı zamanda, bu arabalar toprak herkes için yeni” dedi. GR Yaris otomobillerinde Ogier’e şampiyona lideri Kalle Rövanpera, Ogier’in bir sıra gerisinde başlayan 2021 Portekiz galibi Evans ve Katsuta eşlik ediyor. Rovanpera, Hırvatistan’da son kez nefes kesen heyecan verici bir başarı da dahil olmak üzere ilk üç ayağın ikisini kazandı. Şampiyonada 29 puanla lider ancak yolları ilk kez toprakta yol açacak olması ile dezavantajlı durumda.

Loeb, hibrit devrinde bir takımın en büyüğü olan beş arabalık M-Sport Ford kaydının bir üyesi. O’na şampiyonada üçüncü durumda olan Craig Breen, Adrien Fourmaux, Gus Greensmith ve Pierre-Louis Loubet eşlik ediyorlar. Dani Sordo, 2022’deki ilk yarışı için Hyundai Motorsport’ta Oliver Solberg’in yerini aldı. İspanyol, Hırvatistan’da podyumda bitiren Ott Tanak ve Thierry Neuville ile birlikte i20 N otomobillerine katıldı. Ralli, kıyı kenti Matosinhos’ta düzenleniyor. Perşembe gecesi Coimbra’daki startın ardından yarışmacılar kuzey ve orta Portekiz’de 338.34km’yi kapsayan 21 etap var. Fafe’nin ikonik yollarında bir finalin ardından Pazar öğleden sonra bitiyor. Ralli, WRC’nin 50. sezon kutlamalarının merkezinde yer alıyor. Şimdiye kadarki en büyük şampiyon sürücüler ve kopilotlar yaklaşık 30 klasik otomobil ile birkaç etapta parkura çıkacaklar. | Kaynak; RedBull, 18 Mayıs 2022 : 20.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top