Balotelli ve Tellibalo…

Mario Balotelli. Başlıbaşına ve tek başına bir yazı dizisi olabilecek bir sporcu. Kötü sürücü olabilir ama yaptığı spor ve kabiliyeti tartışılmaz. Dün 40 bin kişi önünde Galatasaray’a öyle bir gol attı ki, jeneriklik. Ekran başında ayağa kalkıp alkışlamışım… Fakat gel gör ki, 40 bin kişiden bir kişi bile futbol seyircisi değilmiş. Adamı ayakta alkışlayıp yolcu etmek varken, buz kesmiş bön bön baktılar. Valla utandım. Adam da burnunun dibinden pis pis sırıttı zaten bu duruma. “Bunların futbol anlayışı bu kadar” dedi ve gitti.

Fenerbehçe Karagümrük maçındayız. Nedense seyirci stadı doldururken Vavacars’ı farklı yeneceğine inanıp da gelmiş. Son düdükle birlikte, beraberliği zor kurtardığını gördük. Burada da futbolden anlamayan 40 bin kişi vardı. Ya arkadaş, FB’nin golünü atacak adam var mı? YOK. E nasıl galip gelmeyi hâyâl ediyorsun? Volkan’a mı güvenip?.. Yoksa, kabiliyeti kısıtlı, Berisah, Dursun, Valencia’ya mı? ( Neyse ki Samatta yok) Bir de utanmadan Gustavo’yu ıslıkladılar. Ya adam geldiğinden beri aynı oynuyor. Yeni mi fark ettiniz?.. Keza, GS’de Babel’i ıslıkladı dün. Adam kaç sezondur takımın lokomotifi… Alternatifsiz biri. Böyle mi yolcu edilir?.. Valla futboldan anlamayan taraftar anlayışına pes dedim.

Gelelim Kayseri Trabzon maçına. Yıllardır usturuplu olan futbolumuzun seyirci bölümü bu maçta çatladı. Sahaya atılmayan kalmadı. Kaleci tacizi maç boyu sürdü… Kimse müdahale etmedi ve istenen oldu, Trabzon fiilen, cebren elendi. Bu olayların başlıca nedeni ise Trabzon’da oynanan Antalya maçı oldu. Şehri bu maç ile şampiyon olacağız fikrine kilitlediler. Sonra sahada Trabzon bu olayı gerçekleştirecek hiç bir şey yapmadı, ya da yapamadı. Seyirci baskısı arttıkça, Antalya coştu, coştu… Bitme bir dakika kala seyirci sahaya girdi. Kural belli. Ama, kim uygulayacak?.. Kimse sorumluluk almadı ve maç o karambolle bitti sayıldı. Çok sevdiğim Nuri Şahin şu açıklamayı yaptı. “Takımı çekebilirdim. Buna hakkım vardı. Bunu yapsam Trabzon burada şampiyon olamazdı” dedi. Ve haklıydı da. Sonra ne oldu? Tartaklandılar ve gece yarısı kös kös uçağa gittiler. Acı gerçeği yaşamış olarak.

Şimdi… Seyirciye bu son olaylar çok şey öğretti. Çamura yat, çirkefe bat, ama maçı kazan. Bu gelecek sezon da sürecektir. Korkarım, üzülürüm, dilemem ama öyle. Şimdi bu şartlar altında TR Kupası oynanacak. Seyirciyi raptı zapt altına almadan nasıl olacak? Bir türlü aklım almıyor. Biz artık çirkinlik değil futbol izlemek istiyoruz. Ne yazık ki kazanma arzusu, her şeyin önüne geçmiş durumda. Bu fanatizm ile gece rahat uyuyabiliyorsan, geçmiş olsun. Biz artık yeni bir salgının kurbanları sayılırız!.. Bundan sonra futbol beklemeyelim. İş artık Tellibalo ortamına geldi sonunda.

Nurican Hızır 11:11 17 Mayıs 2022

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top