Buharkent’te tırmanma

ICRYPEX ana sponsorluğundaki 2022 sezonunun ilk tırmanma yarışı, 4 ayrı kategoride 28 sporcunun katılımıyla 14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Aydın’ın Buharkent ilçesinde gerçekleştirildi. Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından Buharkent Belediyesi destekleri ile düzenlenen Avis 2022 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 1’nci ayak yarışı, 14 Mayıs Cumartesi günü Buharkent meydanında gerçekleşen start seremonisi ile başladı. 15 Mayıs Pazar günü 7,59 kilometre uzunluğundaki parkurda iki çıkış olarak koşulan yarış sonunda, Kategori 1’de Ford Fiesta R1 ile Bahadır Sevinç birinciliği elde ederken, Fiat Palio ile Sevcan Sağıroğlu ikinci ve Ford Ka ile Özgür Şenyüz de üçüncü olarak podyuma çıkan sporcular oldular.

Kategori 2’de Fiat Palio ile Ülkü Motorsport takımından Kaan Kara günü en hızlı ismi olurken, Citroen C2 R2 ile Yiğit Sercan Yalçın ikinciliği ve Citroen Saxo VTS ile Çiğdem Tümerkan da üçüncülüğü elde ettiler. Kategori 3’te Neo Motorsport adına Opel Corsa OPC ile Ahmet Keskin birinciliğe uzanırken, GP Garage My Team adına Renault Clio R3 ile yarışan Murat Soyçopur ikinciliği ve Renault Sport Clio ile Nizamettin Kaynak üçüncülüğü kazandılar. Kategori 4’te ise Mitsubishi Lancer EVO IX ile GP Garage My Team’den Selim Bacıoğlu sezona zaferle başlayan isim olurken aynı zamanda günün en iyi zamanını da kaydetti. Bu kategoride aynı takımdan yine Mitsubishi Lancer EVO IX ile Sinan Soylu günü ikinci sırada tamamlarken, Ülkü Motorsport takımından Ümit Ülkü MINI JCW ile üçüncü sırada yer aldı. Mahalli klasmanda ise Kategroi 1’de Bahadır Sevinç, Kategori 2’de Serdar Sarıduman, Kategori 3’te Hüseyin Yıldırım ve Kategori 4’te de Ertekin Tekneci birincilikleri paylaşan sporcular oldular.

Yarışların aynı zamanda ilçenin tanıtımı açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Erol, geçtiğimiz yıl sezonun son yarışlarına ev sahipliği yapan Buharkent’in bu kez sezonun ilk yarışına ev sahipliği yapacağını ifade etti. Başkan Erol, “Önemli bir yarışa ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Özellikle bu yarışta emeği geçen başta belediye çalışanlarımız olmak üzere Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Özer Yüce olmak üzere tüm ekibine ve yarışlara katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Geçen yıl çok güzel geçen yarışların ardında bu sene daha fazla katılımla yarışlarımız gerçekleşti. Bu sene daha iddialı bir yarış gerçekleşti. En önemlisi yarışlarımız güvenli, eğlenceliydi. Herkese iyi seyirler dilerim. Yarışlarda dereceye girenleri tebrik ederim” dedi. | Haber; Demet Bayraktar, Fotoğraflar; Ali Soydemir, 16 Mayıs 2022 : 13.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top