World RX’e yeni bir ekip

2022 FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda, imalatçılar ekibi, merakla beklenen elektrik çağının arifesinde seriye çok yıllı, iki araçlık bir giriş yapmasının ardından gridde yeni bir isim olacak. İsveç’in önde gelen takımı PWR Racing’in kardeş şirketi olan PWR RX tarafından işletiliyor. Birden fazla İskandinav Touring Car Şampiyonu ve dünyanın ilk tamamen elektrikli turing arabası olan PWR001’in kurucuları, CE bayi ekibi EKS RX’in eski bir takım yöneticisi ve Junior WRC, SWRC ile Asya-Pasifik unvanlarına sahip başarılı ralli kopilotu olan Emil Axelsson tarafından yönetilecek. World RX gibi, ekip de hem pistte hem de pist dışında sürdürülebilir bir geleceğe öncülük etmeye kararlı. Şampiyonaya katılımıyla CE bayi ekibi, daha fazla çeşitlilik ve kapsayıcılık yönünde geçişi sağlamayı ve elektrikli bir geleceğe geçişin sunduğu heyecanı vurgulamayı hedefliyor.

Nordik merkezli operasyon, Ascendum, SMT ve Swecon dahil olmak üzere Volvo İş Makinalarının bir dizi bağımsız distribütörü tarafından desteklenen ve aralarında Engcon ve SSAB’nin de bulunduğu birkaç önde gelen endüstriyel ortağın desteğinden yararlanan programla birlikte iki aracı parkura sürecek. CE bayi ekibi sürücü kadrosu 10 Mayıs’ta TSİ 10’da açıklanacak. 2022 World RX kampanyası, 2-3 Temmuz’da ikonik İsveç pisti Höljes’de resmi bir lansmanla başlayacak, ardından Almanya’nın efsanevi Nürburgring’inde, Norveç’te Cehennem’de, Rīga’nın Letonya’da Biķernieku trase’sinde, Portekiz’de Montalegre’de, Belçika’da Circuit de Spa-Francorchamps’taki ayaklardan sonra ve henüz onaylanmamış bir sezon finali yapılacak. CE Bayi Ekibi Sportif ve Ticari Direktörü Emil Axelsson (üstte) şunları söyledi: “CE bayi ekibi için mükemmel bir uyum olan World RX’e girişimizi ve ortaklarımızla birlikte daha sürdürülebilir bir gelecek için yaptığımız çabayı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. World RX programı bize, ortaklarımızın yenilikçi ürünlerini ve çözümlerini dünyanın en heyecan verici elektrikli motor sporları kategorisinde sergileyebilecekleri mükemmel bir aktivasyon platformu sunuyor.”

CE bayi ekibi kurucu ortağı Daniel Haglöf ise şunları söyledi: “World RX bizim için yeni olsa da, hızlı elektrikli yarış arabaları yapmak ve geliştirmek değil. Endüstriyel ortaklarımızın geniş teknik uzmanlığıyla birleşen kapsamlı yarış deneyimimiz, FIA Dünya Rallikros Şampiyonası unvanları için uzun vadeli mücadele etme hedefimizin eninde sonunda başarılı olacağına dair bize güven veriyor. Programımızın önemli bir ek unsuru, motor sporlarının daha kapsayıcı ve çeşitli hale gelmesini sağlayacak bir değişikliği yönlendirmek. Bu unsurları çevreleyen heyecan verici detayları yakında açıklamayı dört gözle bekliyoruz.” Rallycross Promoter GmbH Genel Müdürü Arne Dirks de şunları söyledi: “Volvo İş Makinaları bayileri ve PWR’nin deneyim ve uzmanlığıyla desteklenen, özellikle bu kalibreden biri olmak üzere, yeni bir takımı organizasyona davet etmek her zaman bir zevk. Tüm taraflar, daha sürdürülebilir ve çeşitli bir toplum için vizyonumuzu yürekten paylaşıyor ve şampiyonluğu aldığımız yönü güçlü bir şekilde destekliyor. Bu parlak yeni çağa girerken, World RX’in geleceğine dair büyük bir inanç var ve önümüzdeki haftalarda daha da heyecan verici haberler açıklayacağız.” | 4 Mayıs 2022 : 13.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top