Yumurta ve Kapı

Geçen sene açamadan kapattığım sezonun ardından, esaslı bir fizik tedavi sürecini Sports Care Clinic’te çok değerli Korhan Uluağaç gözetiminde belli bir seviyeye getirdik. Şu an tamamen iyileşmiş boynumda sadece kasları güçlendirme çalışmaları sürdürüyoruz. Tekrar yarışabileceğim için ne kadar mutlu olduğumu anlatamam!

Nefis bir yarış takvimimiz var bu sene, hatta inanılır gibi değil. Bir yandan Doğu Avrupa Baja Serisi’ni koşacağız, bir yandan Tosfed Baja Kupası ve Transanatolia. Haliyle bunları kayıt altına alıp bir yazı serisine dönüştürmek istedim.

Sezonun ilk yarışı olan Baja Serbia hazırlıkları bu süreçte çok büyük bir motivasyondu, yarışsız geçen bir sezon ve bir kısım mücadelenin arasında yol notu okuyacağım ilk yarış olacaktı.

Yeni pilotum Eylem Tekin ile artık SSV kategorisinde yarışıyoruz ve bizim de birlikte gireceğimiz ilk yarış olacaktı.

Yeni bir oluşum olan Türkiye Rally Raid Takımı olarak pek çok değerli arkadaşımız ile tabiri caize çıkarma yapacaktık. Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeniz halinde yarışlar hakkında hızlı bilgiye ulaşabilir ve bize destek olabilirsiniz.

Fakat dün organizasyonun web sitesinde yaptığı açıklamasız, sade bir duyuru ile Baja Serbia’nın iptal edildiği bilgisini aldık.

Söylenene göre, pistin yakınından geçtiği tarlaların-arazilerin sahiplerinden onay belgesi alınması gerekliliği varmış. Yaklaşık 2800 kişiden yarışa 6 gün kala bu imzaların alınması tabii ki mümkün değil.

Servisimiz İlhan Abi’nin gece gündüz çalışarak sıfırdan hazırladığı aracımızı toplamak için kendini paralaması da böylelikle havada kalmış oldu…

Pasaportlar yetişecek mi, evraklar yetişecek mi, aksaklık çıkacak mı endişeleri de pembe bir toz bulutuyla birlikte dağıldı gitti.

Demek ki sadece bu coğrafyaya ait durumlar değil bunlar, bu yeni bilgiyi ne yapacağımı da pek bilmiyorum açıkçası ama dursun cepte…

Sonuç olarak bütün heyecanı, beklentiyi rafa kaldırıp olumlu yönlerini görmek durumunda kalıyor insan, tatlı bir züğürt tesellisi. Sıradaki yarış olan Baja Greece’e daha sakin bir şekilde hazırlanacağız. Daha fazla antrenman ve daha fazla test için bize zaman kalmış oldu böylece. Boynumu yarış travmasına maruz bırakmadan bir süre daha egzersizleri sürdürebileceğim. Eylem’in aracına alışması, birbirimize alışmamız için daha fazla zamanımız var. Teselli olmak istedikten sonra seçenek çok!

Gelecek yarışımız olan 26 Mayıs’ta Baja Greece’te görüşmek üzere…

29 Nisan 2022 : 11.07

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top