Hırvatistan lastik raporu

Hırvatistan Rallisi’nde yağmur, kaygan yüzeyler ve sis gibi zorlu koşullar asfalt rallinin ikinci gününde de devam etti ve ekiplere bir dizi zorluk yarattı. İkinci günün sonunda, 21 yaşındaki şampiyona lideri Kalle Rovanpera, liderliğini Ott Tanak’ın i20’si ve Craig Breen’in M-Sport Ford’unun önünde korudu. Breen, kariyeri boyunca gördüğü en kötü koşullar olduğunu söyledi. Sürücülerin nereye gittiklerini görememesinden dolayı, birkaçı yoldan çıktılar ve arabaları ile jant ve lastiklere zarar veren temasların kurbanı oldular. Hırvatistan’da zorlu koşullara rağmen, genel olarak lastik performansı beklentilerle uyumluydu.

Yağmur gün boyunca başlayıp durdu ve doğru lastiği seçmeyi çok zorlaştırdı: biraz Rallye Monte-Carlo gibiydi. Hem P Zero yumuşak bileşik lastik (RA WRC SA) hem de Cinturato RW yağmur lastiği takım pilotları tarafından seçildi ve ekipler genellikle ikisini her iki aks boyunca çapraz bir desende birleştirdi. Öğleden sonra hava biraz yumuşadı, bu da ağırlıklı olarak P Zero yumuşak lastiklerin kullanıldığı anlamına geldi. Bununla birlikte, yol tutuş eksikliği sadece yağmurdan değildi, aynı zamanda köşeleri kesen önceki arabalardan yüzeye çekilen çakıl ve çamurdan da kaynaklandı. Bu, özellikle etapların ikinci geçişinde herkes için bir sorundu ve lastikler için ek bir zorluktu.

Pirelli’nin ralli aktivite yöneticisi Terenzio Testoni, “Bunlar aşırı koşullardı: Hırvatistan’a ya da hiçbir yere özgü değil. Şahsen, uzun yıllardır böyle bir şey görmedim. Lastik açısından en büyük sorun bugün karşılaştığımız arabaların kaymasıydı bu da bir çarpma anında bazen lastiği janttan düşürdüğü anlamına geliyordu. Asıl sorun yol tutuşunun tutarsızlığıydı, bazı yerlerde iyi olduğu yerlerde neredeyse olduğu yerler ile karışmıştı. Bu da belirsiz bir sürüş tarzına neden oldu ve lastikler üzerinde ekstra stres yarattı. Görüş eksikliği nedeniyle bu durum daha da kötüleşti ve sürücülerin daha büyük kesimler yapmasına ve yola daha fazla çamur ve çakıl yaymasına neden oldu. Tıpkı Monte-Carlo gibi Bugün bazı sürücülerin çapraz desenler taktığını gördük, ancak her etap için gerçek bir optimal seçim yoktu: tüm etaplar için en iyi uzlaşma. Ancak rallinin en güzel yanı bu, her etapta her zaman bir sürpriz var” dedi. | Pirelli, 24 Nisan 2022, 09.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top