Ferrari’nin evinde Red Bull galibiyeti

2022 Formula 1 sezonu Imola GP ile devam ediyor. Red Bull pilotu Max Verstappen, pole pozisyonunda başladığı ve bu sezonki rakibi Ferrari’nin evindeki yarışta galibiyeti elde etti. Takım arkadaşı Sergio Perez ikinciliği elde ederken, son turlarda Charles Leclerc’in bariyerleri görmesiyle Lando Norris podyumun sürpriz ismi oldu. Ferrari için hayal kırıklıklarıyla dolu Imola GP’nin ardından 2022 Formula 1 sezonu, 6-8 Mayıs tarihlerinde F1 tarihinin ilk Miami yarışı ile devam edecek. 

İlk 20 Tur Son dünya şampiyonu Max Verstappen’in pole pozisyonunda yer aldığı yarış ıslak zeminde başladı ve Max öne kapanarak liderliği kaptırmadı. Takım arkadaşı Sergio Perez iyi bir start aldı ve Leclerc’i geride bırakarak ikinciliğe yükseldi. Onuncu sırada yarışa başlayan Mick Schumacher, Fernando Alonso ile temas yaşadı. Dışarıya taşan Schumacher yedi sıra kaybetti. Birkaç virajın ardından ilk turda Carlos Sainz ve Daniel Ricciardo da temas yaşadı. Ricciardo yola devam ederken Ferrari pilotu Sainz için kötü başlayan haftasonu erken noktalandı. Kaza için herhangi bir ceza çıkmazken beşinci turda güvenlik aracının ardından yarış tekrar başladı ve sıralama Verstappen, Perez, Norris, Leclerc ve Magnussen şeklindeydi. Yedinci turda bir diğer İspanyol pilot Fernando Alonso, yaşadığı temas sonrası aracındaki radyatör problemi sebebiyle pite girdi ve yarışa erken veda etti. Sekizinci turda Leclerc, Norris’i geçerek üçüncü sıraya yükseldi. Haas pilotu Kevin Magnussen, on ikinci turda önce Russell’a, birkaç tur sonra ise Bottas’a geçilerek 7’nciliğe geriledi. İlk yirmi turun sonuna yaklaşırken pilotlar kuruyan pistte orta hamur lastiğe geçmek için piti akın etti. On dokuzuncu turda Perez’in pite girmesiyle Leclerc ikinciliğe yükseldi. Hemen ardından Leclerc ve Verstappen pite girerken aralarındaki fark yedi saniyeydi. Leclerc bu pit ile Verstappen’e karşı 1.4 saniye kaybetti ve lastik ısıttığı turda da Perez’e geçilerek üçüncülüğe geriledi. Sıralama Verstappen, Perez, Leclerc, Norris ve Russell şeklindeydi.

21-40. Tur Yirmi beşinci turda sarı bayraklar kısa süreliğine Mick Schumacher için havalandı. Son sektörde pist dışına taşan Mick, piste geri dönerken yanından geçen araç ile temas yaşamamak için ani hareketle spin attı, ardından yola kaldığı yerden devam etti. Birkaç tur sonra aynı virajda bu sefer Sergio Perez pist dışına taştıktan sonra yola devam etti. 34’üncü turda DRS açıldı. İlk kırk tur geride kalırken sıralama değişmedi ve Verstappen, Perez, Leclerc, Norris ve Russell şeklindeydi.

41-63. Tur Geçtiğimiz sezon şampiyonluk için büyük mücadeleye imza atan Verstappen ve Hamilton ikilisi arasında bu sezon fark epey açıldı. Verstappen, Hamilton’a kırk birinci turda tur bindirerek ‘nerden nereye’ dedirtti. Son 15 tur kala Leclerc pite girdi ve yumuşak lastiğe geçiş yaptı. Pit çıkışı Norris, Leclerc’i geçerek üçüncülüğü ele geçirdi. Arkasından Red Bull, Perez’i pite aldı ve yumuşak lastiğe geçirdi. Leclerc, Norris’i geçerek üçüncülüğü geri alırken Verstappen de pite girerek yumuşak lastiğe geçiş yaptı. 54’üncü turda Leclerc kerv sonrası epey havalanarak aracın kontrolünü kaybetti ve bariyerlere çarparak üçüncülüğü Norris’e bıraktı. Pite giren ve ön kanadını değiştiren Leclerc, yarışta dokuzuncu sıraya kadar geriledi. Yuki Tsunoda ise Vettel’i geçerek altıncı sıraya yükseldi. Son beş tura girilirken sıralama Verstappen, Perez, Norris, Russell ve Bottas şeklindeydi. Leclerc ise Vettel’i geçerek yedinci sıraya yükseldi. Damalı bayraklarla birlikte Red Bull pilotu Max Verstappen, pole pozisyonunda başladığı ve bu sezonki rakibi Ferrari’nin evindeki yarışta galibiyeti elde etti. Takım arkadaşı Sergio Perez ikinciliği elde ederken, son turlarda Charles Leclerc’in bariyerleri görmesiyle Lando Norris podyumun sürpriz ismi oldu. Ferrari için hayal kırıklıklarıyla dolu Imola GP’nin ardından 2022 Formula sezonu 6-8 Mayıs tarihlerinde F1 tarihinin ilk Miami GP’si ile devam edecek.

Sinem HOŞGÖR 24 Nisan 2022 17:53

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top