Loeb Portekiz’de yarışacak

Son Monte-Carlo Rallisi’nin kazanan ismi olan Sébastien Loeb, önümüzdeki ay Portekiz’de yapılacak FIA Dünya Ralli Şampiyonası ayağı için M-Sport Ford’a geri dönecek. İngiliz ekibi bugün yaptığı açıklamada, Fransız kopilot Isabelle Galmiche ile birlikte Loeb’ün Vodafone Rally de Portugal’da (19-22 Mayıs) yeni hibrit çağın ilk toprak rallisinde bir Ford Puma Rally1 ile yarışacağını doğruladı. Loeb, Ocak ayındaki sezon açılışında eski ve ebedi rakibi Sébastien Ogier’in önünde nefes kesici bir Monte-Carlo zaferi alarak 47 yaşında bir WRC rallisini kazanan en yaşlı rallici olmuştu. Dokuz kez dünya şampiyonu olan ve bir yıldan uzun bir süredir ilk WRC rallisine başlayan Loeb, hemşehrisi ile birlikte Fransız Alpleri’ndeki heyecan verici bir rekabetin ardından kariyerinin sekizinci Monte Carlo zaferini elde etti.

Elli yaşındaki bir öğretmen olan Galmiche, 1997’den beri bir WRC rallisini kazanan ilk kadın Kopilot oldu. Portekiz için kayıtlar bugün gece yarısı sona eriyor ve Toyota Gazoo Racing henüz kadrosunu doğrulamamış olsa da, spekülasyonlar Ogier’i ezeli rakibiyle mücadelesini yenilemek için sezonun ikinci bir rallisindeki startını gösteriyor. M-Sport Ford, Loeb’in Craig Breen, Adrien Fourmaux, Gus Greensmith ve Pierre-Louis Loubet’e katılmasıyla Matosinhos merkezli rallide 5 Puma ile yarışacak. 2007 ve 2009 yıllarında Portekiz’de kazanan Loeb, en son üç yıl önce ülkenin kuzeyindeki ve merkezindeki teknik toprak yollarda mücadele etmişti. Bu yılki rallinin zamanlamasının çok branşlı (baja, pist, ralli) programına uyduğunu söyledi.

Fransız efsane Loeb,”Portekiz takvimimde boş bir yerdi ve bu bir toprak ralli, 2019’da rallinin bu versiyonunda yarıştım, bu yüzden bazı etapların hız notlarına sahibim. Portekiz’i seçmemin nedenlerinden biri de buydu. Diğeri ise bir toprak rallisi yapmak istiyordum. Toprak üzerinde sürmeyi seviyorum, bu yüzden çok basit bir seçim oldu. Puma’yı sürmek en sevdiğim ralli anılarımdan biri; bu kadar uzun bir süre sonra Monte Carlo’yu kazanmak inanılmazdı. Takım, shakedown’da karşılaştığımız zorlukları hızlıca düzelterek gerçekten iyi çalıştı ve 80’nci ralli galibiyetimizi almamızı sağladı. Puma ile yaptığım ilk testte, hemen çok iyi hissettim ve hibrit sistemle çok fazla güçle sürüş yapmaktan keyif alıyorum. Harika bir araç, harika bir ekip ve birlikte inanılmaz bir anı kutladık” diye konuştu. Takım direktörü Richard Millener, Monte-Carlo anılarının güçlü olduğunu söyledi. Millener, sözlerini şöyle tamamladı; “şahsen, Seb ve Isabelle ile çalışma şansına sahip olmak bir rüyanın gerçekleşmesi. Gelip bizimle tekrar araba kullanmak istemeleri, takım için inanılmaz derecede özel bir şey ve herkesin eve döndüğünde verdiği tüm sıkı çalışmayı yansıtıyor.” | wrc.com, 19 Nisan 2022 : 10.43

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top