Perez’den kariyerinin ilk pole’u

Takvimdeki en tehlikeli pist olarak gösterilen Jeddah pistinde yapılan ve yaklaşık 3 saat süren sıralama turlarında Red Bull pilotu Sergio Perez, Ferrari’leri son turda geride bırakarak kariyerindeki ilk pole pozisyonunu elde etti. Charles Leclerc ikinci, Carlos Sainz üçüncü olurken Max Verstappen dördüncü sırada yer aldı. Sıralama turları iki kez ciddi kazalarla durduruldu. Williams pilotu Nicholas Latifi ilk seansta, Haas pilotu Mick Schumacher ise ikinci seansta kontrolü kaybederek bariyerlere çarptı ve ağır darbe aldı. Tıbbi merkezdeki incelemerin ardından Schumacher hastaneye sevk edildi. İki pilotunda bilincinin açık ve durumlarının iyi olduğu açıklandı. Sezon yarın Jeddah pistine yapılacak Suudi Arabistan GP ile devam edecek.

Q1 Haas pilotlarının piste çıkışıyla ilk seans başladı. Kısa bir süre sonra Williams pilotu Nicholas Latifi’nin kazasıyla seans durduruldu ve Latifi sıralama turlarına erken veda etti. Seans kaldığı yerden devam ederken Alpha Tauri pilotu Yuki Tsunoda, aracındaki su soğutucu sorunu sebebiyle pite girdi ve zaman turu atamadan seansı noktaladı. Damalı bayraklarla birlikte seansın en beklenmeyen sonucu ortaya çıktı. 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, aracında herhangi bir hasar olmamasına rağmen aracın yavaş olması sebebiyle seansı 16’ncı sırada tamamladı ve 2017 Brezilya GP’den bu yana ilk kez sıralama turlarına ilk seansta veda etti. Carlos Sainz’ın lider bitirdiği seansta elenen diğer isimler ise Alexander Albon, Nico Hulkenberg, Nicholas Latifi ve Yuki Tsunoda oldu.

Q2 İkinci seansta ilk zaman turlarının ardından Leclerc 1:28.883 ile liderdi. Son 5 dakika kala girilirken Haas pilotu Mick Schumacher kontrolü kaybederek bariyerlere çarptı ve seans durduruldu. Kaza sonrası hurdaya dönen araçtan uzun bir süre çıkamayan Schumacher, bilinci açık bir şekilde tıbbi merkeze götürülmesinin ardından hastaneye sevk edildi. Bir saate yakın bir sürenin ardından pist temizlendi ve seans devam etti. Damalı bayrakla Ferrari pilotları Leclerc ve Sainz zirvedeki isimlerdi. Elenen isimler sırasıyla Lando Norris, Daniel Ricciardo, Guanyu Zhou, Mick Schumacher ve Lance Stroll oldu.

Q3 Son seansa girildiğinde George Russell, Mercedes’i tek başına temsil ediyordu ve son sıradaydı. Ferrari’lerden ard arda en iyi zamanlar gelirken Verstappen ise 6’ncıydı. Damalı bayrakların ardından Red Bull pilotu Sergio Perez 1:28.200 ile Ferrari’leri geride bırakarak kariyerindeki ilk pole pozisyonunu elde etti. Arkasından Carlos Sainz ikinci, Charles Leclerc üçüncü ve Max Verstappen dördüncü sırada seansı tamamladı. Olayların ardı arkasının kesilmediği Suudi Arabistan GP, yarın (pazar) Jeddah pistinde gerçekleştirilecek.

Sinem HOŞGÖR 26 Mart 2022 22:27

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top