FIA ‘F1’e devam’ dedi

Ülkenin resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre, Yemen’de hükümet güçlerine destek veren Arap Koalisyonu Sözcüsü Turki el-Maliki, Cidde’de yer alan Aramco’ya ait petrol ürünleri dağıtım tesislerinin saldırıya uğradığını söyledi. Saldırının Yemen’deki İran destekli terörist Husi milisleri tarafından düzenlendiğini ifade eden Maliki, tesislerdeki iki petrol deposunda yangın çıktığını aktardı. Yangının kontrol altına alındığını, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını kaydeden Maliki, saldırının enerji güvenliği üzerinden küresel ekonomiyi etkilemeyi hedeflediğini savundu.

Yemen’deki İran destekli Husilerin düzenlediği saldırı sonucu Formula 1 Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde bulunan Saudi Aramco’ya ait petrol tesislerinde yangın çıktığı bildirildi. Ülkenin resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre, Yemen’de hükümet güçlerine destek veren Arap Koalisyonu Sözcüsü Turki el-Maliki, Cidde’de yer alan Aramco’ya ait petrol ürünleri dağıtım tesislerinin saldırıya uğradığını söyledi. Saldırının “Yemen’deki İran destekli terörist Husi milisleri” tarafından düzenlendiğini ifade eden Maliki, tesislerdeki iki petrol deposunda yangın çıktığını aktardı.

Suudi Arabistan’da dün yapılan antrenmanlar sırasında ülkenin en büyük petrol rafinerisine yapılan füze saldırısı sonrası, bugün pistteki sıralama turları ve yarınki yarışların akibeti konusunda gözlerin çevrildiği FIA’dan açıklama gecikmedi ve “Formula 1 ve FIA, tüm takımlar ve sürücülerle yapılan görüşmelerin ardından 2022 F1 Suudi Arabistan GP’nin planlandığı gibi devam edeceği” belirtildi. Cuma günü Jeddahon’da meydana gelen ve geniş çapta haber yapılan olayın ardından, ülkenin güvenli olduğuna dair tam ve ayrıntılı güvence veren Suudi hükümet yetkilileri ve güvenlik kurumları ile tüm paydaşlar kapsamlı bir tartışma yaşandığı ve yarış haftası programının akışı ile gelecek için açık ve açık bir diyaloğun sürdürülmesi konusunda tüm paydaşlarla mutabık kalındığı vurgulandı. | 26 Mart 2022 : 12.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top