F’ler pazarı ve bir MV…

Pazar günü, yâni dün, müthiş bir F’ler günü yaşadık. F2, F1, Futbol ve Fenerbahçe. Formula 2 ile başlayan müthiş pazar, bize umulanın çok üstünde keyifler kattı. Liderin devamlı değişmesi, rekabet, Cem’in soft lastikle yaptığı “fastes lap” ve favorim Liam Lawson güne iyi başlamamızı sağladı. Hele yarışın sonuna doğru sol ön lastiklerin fırlayıp fırlayıp gitmesi unutulmazdı. Sanki rakip takımlar sözleşmiş gibi aynı show’u yaptı durdu. Vips için kötü, bizim için güzel yarıştı.

F1 startını heyecanla beklediğimize değdi. Beklendiği üzere Max her zamanki gibi bodoslama dalışlarına başladı. Ama Monaco’lu Leclerc bunları önemsemedi ve yoluna devam etti. Çünkü o bir Hamilton değildi ve de olmadı. En komiğime giden de, sağ U viraj öncesi vururcasına dalan Max’a açılıp yol verip, blokajda kalmasını sağlayıp dalgasını geçti ya, bittim doğrusu. Helâl Leclerc, yaman çocuksun. Hamilton fark yedikçe efendiliğini korudu, korudu. Asalet, sportmenlik budur dedirtti. Eskiden lastiklere çok hava basardık, arabamız yol tutmazdı ya, Hamilton da o durumdaydı. Hep aracı titreşiyordu. Geçecek, ama ne zaman?.. İlk sürpriz, Honda motorlu Gasly’de yaşandı. Acaba olur mu derken… Sesi artık iyice titreşen Max mecâli bitmiş off oldu. Belli ki öfke kontrol sorunu yaşıyordu. Zaten yarıştan sonra diğer pilotlarla konuşan Lando Norris “Max’in agresifliğinden hepimiz şikâyetçiyiz” dedi. Son turda gelirken. Aaa… Maa… derken Perez’in kilitlenmesine şahit olduk. Olmayacak işlerin hepsi dün Sahkir’de oldu. Hayretler içinde, bağırış çağırış izlerken de Fenerbahçe maçı başlamıştı. Hangisine koşsam derken, sadık eşim F1’i bitir dedi. İyi de oldu. Heyecan tepeye vurdu.

Bir heyecan bitmeden diğeri, Fener gol atayım derken yedi, iyi mi?.. Ama artık FB seyircisi takımından umudunu kesmiyor. Biliyor, forveti olmasa da gol atacağını. Biliyor artık onurlu bir mücadele vereceğini. 4 büyükler arasında en zayıf forvetine rağmen, eziyor alıyor maçı. (Nalçacılar üzgünüm ama öyle) Bu bizim futbolumuza düşen en büyük artı. Trabzon Kayseri maçı ile başlayan müthiş futbol artarak sürüyor. Valla bravo. Bir tebrik de Ali Koç’a. Trabzon oynadığı futbol ile şampiyonluğu hak etmiştir dedi ve diyebildi. İşte, güzel, düzgün, tarafsız yönetici budur ve böyle olmalı. Fanatizm sadece kendisini aşındırır insanın. Yazımı, görüp tanıyınca çok seveceğiniz, çok cici, çok güzel, çok insancıl Sinem Hoşgör ile bitireceğim. Bu becerikli kızım, son günlerde yaptığı Formula katkıları ile bize yol gösterdi, haber sundu. Sağol varol. Bundan sonra resimli imzalı yazılarınla seni de aramıza bekliyoruz. Güzel aydınlık yüzünü bizden esirgeme. Kalın sağlıcakla.

Nurican Hızır 21 Mart 2022 13:00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top