Sebring’te Alpine kazandı

2022 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’na (WEC), fırtına nedeniyle erken biten olaylı ve nihayetinde sinir bozucu 1000 Mil Sebring’in podyum bitişiyle başladı. GR010 Hybrid Hypercar’ın rekoru, yarışmanın ikinci sezonunun başlangıcında sona erdi. Sébastien Buemi, Brendon Hartley ve Ryo Hirakawa, Alpine tarafından kazanılan bir yarışta #8 GR010 Hybrid’lerinde cesur bir mücadelenin ardından ikinci sırada podyumla başladılar. Dünya Şampiyonları Mike Conway, Kamui Kobayashi ve José María López, yarı mesafeden kısa bir süre önce bir kazanın ardından damalı bayrağı görmediler. Bu, #7 GR010 Hybrid’i yarış dışı bıraktı, bu araç Le Mans 2017’den bu yana ilk kez yarışı bitiremedi. Zorlu bir sıralama turu, GR010 Hybrid’leri alışılmadık bir grid pozisyonunda bıraktı ve Sébastien 4, Kamui 7’nciliği aldılar ancak bu uzun sürmedi.

Dört tur sonra Sébastien 3 ve Kamui 4’üncü sırada yer aldı ve podyum pozisyonları için Hypercar savaşına katıldı. İki GR010 Hybrid saat işaretinden hemen önce yakıt doldurmak için ilk pit stoplarını yaptığında, ikisi de Glickenhaus’u elden geçirdi. İkinci sıradaki Sébastien bu nedenle lider Alpin’in peşinde ve Kamui 7’nci sırada yer aldı. Yarış dördüncü saatine girdiğinde, José Brendon’daki farkı kapatmıştı ve 104. turda ikinci sıraya yükselmeyi başardı. Ancak rekabette performans dengesi açığıyla karşı karşıya kalan GR010 Hybrid’in hiçbirinin liderlik için mücadele etme şansı yoktu. Dördüncü saatin ortasında yarışın rengi değişti. José, aşınmış bir GT arabasıyla çarpıştı ve lastik bariyerine temas etti. Hasarlı arabayı pite geri getirmeye çalıştı, ancak birkaç viraj sonra lastik bariyerine ağır bir şekilde çarptı, neyse ki arabayı yardımsız ve yaralanmadan bırakabildi.

Sonuçta  yarış 34 dakika boyunca kırmızı bayrakla durdu ve bu da 8’nci araç için talihsiz bir zamanlama olduğunu kanıtladı. Brendon, yarış bir tur sonra yeniden başlar başlamaz, tam pit stop öncesinde güvenlik aracının yeniden çalıştırılması sırasında acil bir yakıt durdurması yapmak zorunda kaldı. Ryo, WEC yarışındaki ilk çıkışını yapmak için 8 numaralı aracı devraldı. Sébastien, pistte enkaz için tam sarı bir parkurla başlayan son bir görev için direksiyonu devralmadan önce, sekizinci sırada yer alan Glickenhaus’a karşı 8 numaralı otomobilin avantajını genişletmek için etkileyici bir çift yarış tamamladı. Bir saatten biraz fazla bir süre kala, yıldırım tehdidi kırmızı bayrağa neden oldu ve güvenlik aracının arkasında kısa bir yeniden başlatma denemesine rağmen yarış bir daha asla devam etmedi. 2022 sezonu Avrupa’da 7 Mayıs’ta 6 Saatlik Spa-Francorchamps ile devam edecek. | 20 Mart 2022 : 11.38

1000 Mil Sebring Klasman
1.(36) Alpine Elf Team (Negrao/Lapierre/Vaxivière)
2.(8) Toyota Gazoo Racing
3.(708) Glickenhaus Racing (Pla/Dumas/Briscoe)
4.(23) United Autosports USA (Di Resta/Jarvis/Pierson)
5.(31) WRT (Gelael/Frijns/Rast)
6ç(41) Realteam by WRT (Andrade/Habsburg/Nato)
DNF (7) Toyota Gazoo Racing

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top