“SuperCar Lites gururumuz”

İsveç’te yapılan Şampiyonlar Şampiyonası (ROC) yarışında official otomobil olarak kullanılarak gururumuz olan SuperCarLites’lerin Pendik’teki atölyesinde imal ederek tüm dünyaya ihraç eden Avitaş Motorsport’un Sportif Direktörü Halid Avdagiç, ajansın konu ile ilgili sorularını yanıtladı..

-2022 ROC ferdi ve ulusal podyumlarını hakkında ne düşünüyorsun?

Solberg ailesi iyi kura çekti. Onun avantajını yaşadılar ve kazandılar. Pazar günü ise Loeb çok etkileyici idi. Önce Dakar, sonra MC ve şimdi ROC, çok sıkı iş.

-Ulusları kazanan Solberg’lerin ferdi podyumda yer alamamaları nasıl yorumlanmalı?

Loeb’in eli saha sıcaktı ve Peter’i rahat geçti. Delikanlı ise daha kariyerinin başında, hata yapması normaldi.

-Loeb’ün, Dakar, WRC ve ROC gibi üç farklı disiplindeki başarıları için neler denilebilir?

Sıkı çalışma ve konsantrasyon, işini çok ciddiye alıyor ve çok iyi yapıyor. Bize de tebrik etmek kalıyor.

-İsveç’deki organizasyonu ve parkuru nasıl buldun?

Parkur üzerinde 1 yıldan fazladır çalıştık. Denizin yükselmesi riskti. Bu nedenle Cumartesi günü pist kısaltıldı. Ama Pazar günü sorusuz geçilince toplamda güzel bir iş çıkmış oldu.

-SuperCarsLites’in ‘e’ performansı, ROC’un rekabetine neler kattı?

4 farklı otomobil vardı. Polaris buggy, Porsche RWD, SuperCar Lites benzinli ve elektrikli versiyonu RX2e. Tek gerçek yarış otomobil SuperCar Lites farkını çok net oraya koydu. 10’ncu yılında fosilfree yakıtla çok iyi performans çıkaran SuperCar Lites gururumuz oldu. RX2e ise şimdilik seyircinin ilgisini pek çekemedi. Bu konu üzerinde biraz daha çalışmamız lazım.

-İki günlük mücadelelerde en çok hangi sporcuyu başarılı buldun?

Loeb ve JK çok etkileyici idi. Ekström de güzel mücadele etti. JK, SuperCar Lites ile pistin rekorunu kırdı.

-Bizde de denenen ROC, sence neden tutmadı? (sürdürülemedi)

Sürdürebilirlik çok önemli, doğru iş yapmak için tüm paydaşlar aynı platformda buluşmalı. Bugünkü yönetim bu konudan çok uzakta. Diğer yandan bu mecra çok ciddi maliyetlerle yürütülüyor ve ciddi gelirler elde ediliyor. Bu bilinç oluşmadan zaten zor.

-Sence, SuperCarsLites’in ‘hakkını’ en çok hangi sporcu verdi?

Bir numara JK, sonra Peter. Diğerleri bu konuda biraz geride kaldı.

-ROC’ta en başarılı ülkeler scandinav olması beklenirken, Alman-Fransız finali ve Loeb’ün aradan sıyrılmasına ne demeli?

Bu işin temeli ralli. Ralli tecrübesi ROC’de her zaman iyi sonuç verir.

-Sence, ROC’un sporcu kadrosu yeterli miydi? Kimleri görmek isterdin?

3 saatlik bir yayını ancak 16 sporcu ile çevirebiliyorsunuz. Burada öncelikler farklı. Dolayısı ile iyi bir seçim ve iyi bir show yapıldığını düşünüyorum.

-Bir Türk sporcunun ROC’a katılmasının önündeki en büyük engel neydi?

Engel demeyelim, ama ROC’un resmi otomobilleri yapan ve yürüten bizlere bu konuda ne bir soru ne de bir talep geldi. Hal böyle olunca biz de bu konuda bir faaliyet yapmadık. Önümüzdeki dönemde kriterleri karşılayabilecek adaylar ile görüşmeye hazırız. Bir not, bu yarışa daha önce Volkan davet edildi ve katıldı.

-ROC’ta SüperCarsLites’leri seyrederken neler hissettin, düşündün?

Biz bu işi ROC ile 6 yıldır yapıyoruz. Uzun zamandır devam eden çok verimli bir iş birliğimiz var. Yerli ve Milli yarış otomobilimizin dünya yıldızları tarafından kullanılması büyük gurur. Ama kendi ülkemizde kendi toprağımızda cezalıyız.

-SuperCarsLites’ler için ROC’tan nasıl geri dönüşler aldın?

Sürüş performansı olarak hep güzel sözler duyduk. Uzun hafta sonunda birçok potansiyel ile görüşmelerimiz oldu. Bu arada sıcak satışlar da gerçekleşti. 2022’de 3 ayrı şampiyona ile sezona devam ediyor olacağız.

-Stadyum, asfalt, toprak ve kar; sence, ROC’a hangi format daha uygundu?

ROC’u ilk günden beri takip ediyorum. Yarışların pek çoğunda da bulundum. Benim favorim Kanarya Adaları. Ama gönlümden geçen İstanbul’un merkezinde bu işi yapmak. Zamanı gelince bu konuyu gündeme getireceğiz.

-Önce ROC, ardından WRC, İsveç, motor sporlarında Fin’i tahtından eder mi?

Bence etti bile, hayırlı olsun.

6 Şubat 2022 : 23.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top