ROC’ta baba-oğul zaferi

Norveç takımından baba-oğul Petter ve Oliver Solberg, İsveç’in Pite Havsbad bölgesinde yapılan yarışta ROC Uluslar Kupası şampiyonluğunu kazandılar. Solberg’ler, bugün öğleden sonra yoğun bir buzlu aksiyonun heyecanlı finalinde Amerika takımından Jimmie Johnson ve Colton Herta’yı yendiler. Finlandiya takımı (Mika Hakkinen ve Emma Kimilainen) ve Nordic takımı (Tom Kristensen ve Johan Kristoffersson) yarı finalde karşılaştı. Almanya takımı (Sebastian Vettel ve Mick Schumacher) ve İsveç takımı (Mattias Ekström ve Timmy Hansen) erken kayıplar arasında yer aldılar. Ferdi mücadele ise yarın (Pazar) Kuzey kutbundan sadece 60 mil uzakta, donmuş Baltık Denizi’nde saat 12-15 arasında ferdi şampiyonlar yarışı ile devam edecek. Race of Champions’ın buz üzerinde ilk kez gerçekleştirildiği yarış tüm dünyada TV’de canlı olarak yayınlanacak.

Bugünkü takımlar mücadelesinde Norveç takımının baba-oğul ikilisi Petter ve Oliver Solberg, Pite Havsbad’ın buzunda yapılan ROC Uluslar Kupası’nda çarpıcı bir aile zaferine imza attılar. Donmuş Baltık Denizi’nde güneşli bir öğleden sonra, Kuzey Kutup Dairesi’nden sadece 60 mil uzakta, dünyanın en büyük motor sporları serisinden efsaneler, ulusal ve bölgesel gurur için savaşmak için takım halinde bir araya gelerek FIA RX2e elektrikli ralli kros arabası, Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, %100 fosilsiz biyoyakıtla çalışan SuperCar Lites ve arazi dışı Polaris RZR PRO XP dahil olmak üzere çeşitli arabalarla yarıştılar.

Eşi görülmemiş bir gelgit dalgalanmasının ardından Pite Havsbad’da bir gecede meydana gelen sel, bugünkü programın ROC’nin ilk kez buz üzerinde özel olarak inşa edilen ikonik paralel yolunun sadece iç yarısında gerçekleştiği anlamına geldi. Yarış, ilk kez ROC 2015’te Londra Olimpiyat Stadı’nda kullanılana benzer bir takip biçimini benimsedi. FIA Dünya Ralli ve Dünya Rallikros Şampiyonu Petter Solberg ve yükselen WRC yıldızı oğlu Oliver Solberg, finalde Team USA’nın gücüne karşı galip gelmeleri buzlu bir aksiyon festivali gibiydi. Petter, mekanik bir sorun yaşayan yedi kez Nascar Şampiyonu Jimmie Johnson’ın meydan okumasını yendi. Oliver daha sonra IndyCar’ın en genç yarış galibi Colton Herta’yı yenerek bir sonraki yarış için doğrudan Porsche’ye geçti ve dört kez F1 dünya şampiyonu Sebastian Vettel’e rakip oldu. İşte o zaman Johnson, kendi başına bir galibiyetle karşılık vererek rekabeti dördüncü bir elemeye zorladı. Ancak Petter, Herta’ya karşı kazandığı zaferle belirleyici darbeyi vurdu ve Norveç Takımı adına ROC Uluslar Kupası finalini mühürledi.

Daha sonra mutlu bir Petter Solberg şöyle dedi: “İnanılmaz. Sébastien Loeb’in geçen ay Monte Carlo Rallisi’ni kazandığını gördüğümde motivasyonumu kazandım ve ‘bu kadar zor olamaz’ diye düşündüm. Bu yarış için çok hazırdım ve bunu Oliver ile birlikte yapmak büyük bir hayal. “Race of Champions yıllardır çok özeldi. Bütün bu adamlarla birlikte olmak çok eğlenceli: herkes kariyerlerinde çok başarılı oldu ama çok arkadaş canlısılar. Oliver bütün hafta ortalıkta yoyo gibi uçtu çünkü çok heyecanlıydı. 20 yaşındaysan böyle olur. Bu yüzden Fredrik, Jessie ve perde arkasında çalışan herkese teşekkür etmeliyim. Harika bir atmosfer ve buraya gelme şansına sahip olduğum için çok müteşekkirim. “Dışarıdaki koşullar bugün herkes için zordu, ancak yarış organizatörleri bir çözüm bulmak için harika bir iş çıkardılar. Karda süzülmek gibi sulu bir his oluyor. Yani hata yapmamakla ilgili. Oliver’la yarışmak konusunda gergindim ama oğlunuzla böyle bir şey yaptığınızda ve onun iyi olduğu zaman mutluluğunu gördüğünüzde, bu harika. Çok iyi bir iş çıkardı ve aslında benden daha iyi yarıştı. Ama finalde gerçekten gaza geldim. Jimmie’nin Porsche’deki performansı çok etkileyiciydi ve O’nu yenmek için elimden gelenin en iyisini yapmam gerektiğini biliyordum ama başardık” dedi.

Oliver Solberg ise şunları ekledi: “Bu çılgınlık! Şok oldum çünkü bunu baba ve oğul olarak birlikte yapmak çok duygusal. Harika bir ekip çalışmasına sahiptik ve bu, birlikte iyi çalıştığımızı gösteriyor. Jimmie gibi hayran olduğum tüm efsanelerle Race of Champions’a gelmek bir rüyanın gerçekleşmesiydi. Burada çok fazla yıldız var ve kazanılacak çok fazla deneyim var. Hepsi benim için çok alçak gönüllü ve iyi, bu yüzden eğlenceli bir zaman oldu, sonra parkura çıktığımızda iş ciddileşti. Bugün Johan Kristoffersson’a karşı yaptığım tek mücadelede gerçekten mutluydum. Porsche’de hızlı olduğunu biliyordum, bu yüzden en gergin anımdı, ama mükemmel bir yarış yaptım ve onu yendim. Sonra aynısını Jimmie’ye karşı sürmeye çalıştım ama o benden çok daha hızlıydı. Arabada Sebastian Vettel vardı ve ‘Eğer kazanamazsam aptal görüneceğim’ diye düşündüm. Sonra kaybettim. Bu yüzden yarın için biraz daha hız bulmam gerekiyor ama harika bir gündü ve sonunda burada durmak harika”. ROC’un ferdi mücadele kısmı, yarın bireysel Race Of Champions (6 Şubat Pazar, 12-15T) ile unvanı kazanmak için zor bir gün olacak. | Kaynak; ROC Official, 5 Şubat 2022 : 20.37

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top